Δεν είναι πρώτη φορά που ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, καταφεύγει σε κινήσεις εκφοβισμού, μοιράζοντας εξώδικα, εναντίον όσων θεωρεί πως αποδομούν την εικόνα του σοβαρού και πετυχημένου τοπικού άρχοντα.

Προηγήθηκαν πολιτικοί του αντίπαλοι μέσα στο Δ.Σ., όπως η κυρία Όλγα Φυταγκουρίδου, με τους δημοσιογράφους  -ο υποφαινόμενος συγκεκριμένα- να παίρνουν σειρά. Δυστυχώς όμως για τον ίδιο, τέτοιου είδους κινήσεις, μαρτυρούν τον απόλυτο πανικό στον οποίον έχει περιέλθει, μη μπορώντας να διαχειριστεί την ανικανότητα και την ανυπαρξία ουσιαστικού έργου αν και βρίσκεται στη θέση αυτή για 6η συνεχή χρονιά.

Στην ουσία της «εξώδικης διαμαρτυρίας», ο δήμαρχος Σιντικής δηλώνει θιγμένος από πρόσφατη ανάρτησή μου στη σελίδα «Σιντική – TrueStory» που διαχειρίζομαι, με τίτλο :  «“Άλλαξαν” όντως τη Σιντική – Την κατάντησαν χωματερή και ζούγκλα». Σχετικό βίντεο -και με σατυρική διάθεση σαφώς- παρουσιάζει το προεκλογικό σπότ του κ.Δομουχτσίδη «ντυμένο» με  πλάνα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Τηλέ – Επιλογές που αφορούσαν την απαράδεκτη εικόνα με βαριά απορρίμματα στην είσοδο του Σιδηροκάστρου  καθώς και τη «ζούγκλα» στην οποία έχει μετατραπεί το ρέμα του Κρουσοβίτη.

= Λέει (στο εξώδικο ο δήμαρχος Σιντικής) πως : «ο καθαρισμός του Κρουσοβίτη είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας». Σαφώς και αυτό ισχύει πλέον το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος δεν  όμως που έτρεχε και εκλιπαρούσε Καμμένο και Κόλλια να του στείλουν τη ΜΟΜΚΑ στο Σιδηρόκαστρο για να του καθαρίσουν το ρέμα ; Και εάν ο καθαρισμός των ρεμάτων είναι αρμοδιότητα «άλλων» (άραγε αν πλημμυρίσει το ποτάμι θα λέει πως «φταίνε οι άλλοι;») γιατί βλέπουμε μηχανήματα του δήμου Σιντικής να καθαρίζουν σε live σύνδεση με τα socialmedia, άλλα ρέματα της περιοχής ; Στην περίπτωση αυτή είναι νόμιμο ; Εν πάσειπεριπτώσει τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες και το κρούσμα ελονοσίας στην περιοχή μας, χρίζουν επιτακτική την ανάγκη καθαρισμού του Κρουσοβίτη.

= Λέει πως η δημοτική Αρχή «πράττει δια των υπηρεσιών του το καθήκον του για την προστασία του περιβάλλοντος και τη καθαριότητά». Αν και λάτρης  των socialmedia, ο κ.Δομουχτσίδης, δεν βλέπει καθημερινές αναρτήσεις δημοτών με απαράδεκτες εικόνες από μπάζα, απορρίμματα, λήμματα κλπ σε διάφορα σημεία του δήμου. Αλλά και για την περίπτωση αυτή, του φταίνε πάντα οι άλλοι και στην προκειμένη περίπτωση οι δημότες.

Όσον αφορά το προεκλογικό σποτ (2014) του κ.Δομουχτσίδη, στο οποίο  μας υποσχόταν πως θ’ αλλάξει τη Σιντική -λέγοντας πως ήρθε ο καιρός «να εργαστούμε για το μέλλον που της αξίζει», πως «χρειάζονται πρόσωπαμε γνώσεις ικανότητες και όρεξη για δουλειά» και πως «είναιέτοιμος για αγώνες και διεκδικήσεις»,  ο δήμαρχος Σιντικής δεν έχει μόνο ασθενή μνήμη αλλά και ανυπέρβλητο θράσος.

Υπενθυμίζω πως το 2014 ήμουν επικεφαλής της προεκλογικής του καμπάνιας, για την οποία θα μιλήσω δημόσια όταν έρθει η ώρα. Το συγκεκριμένο σποτ, είναι αποτέλεσμα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δικής μου προσωπικής εργασίας για την οποία ο κ.Δομουχτσίδης δεν κατέβαλλε το παραμικρό ευρώ. Για αυτό εξάλλου από τότε, είναι αναρτημένο στο προσωπικό μου κανάλι στο youtube. Ήταν ουσιαστικά ένα σποτ μέσα από το οποίο ήθελα να προβάλλω με σύγχρονο τρόπο, την υποψηφιότητά του και πως θα έκανε τη διαφορά (στερνή μου γνώση). Για την ιστορία  όντως έχει κάνει τη διαφορά στο δήμο Σιντικής. Στα «φουρφούρια» που αυξάνονται στην περιοχή μας και στις απευθείας αναθέσεις (πχ ΔΕΠΑΝ) κ.α.

Τα εξωδικα και οι μηνύσεις είναι τιμή για έναν δημοσιογράφο. Από το 1998 που δημοσιογραφώ έλαβα 5 εξώδικα και κάθισα 3 φορές στο εδώλιο για τα δημοσιεύματά μου. Τα εξώδικα τα πέταξα στον κάλαθο τον αχρήστων και σε όλες τις μηνύσεις απαλλάχθηκα πανηγυρικά.  

Επίσης κ.Φώτη Δομουχτσίδη, εκτός από το μουσικό φεστιβάλ στο Μανδράκι τα έτη 2003, 2004 -για το οποίο και σαφώς είμαι περήφανος- ο υποφαινόμενος ήταν αυτός που σας πρότεινε, σχεδίασε και έφερε εις πέρας για τέσσερις διοργανώσεις την εκδήλωση στο Ρούπελ (ναι αυτή, που ήταν όνειρό σας, όπως δηλώσατε στα ΜΜΕ).

Προκειμένου λοιπόν, να υπερασπιστείτε την τρωθείσα -από τον δημοσιογραφικό λόγο (ενίοτε και αιχμηρό)- σας καλώ ν’ ασκήσετεάμεσα το νόμιμο δικαίωμά σας, καταφεύγοντας στη δικαιοσύνη και καταθέτοντας μήνυση εναντίον μου. Όσον αφορά το εξώδικό σαςδεν το πέταξα στο καλάθι των αχρήστων, όπως τα παλαιότερα που έχω λάβει, αλλά το έχω «καδράρει» και είναι κρεμασμένο σε περίοπτη θέση στο γραφείο μου, δίπλα στο πινακιδάκιπου αναγράφει τη γνωστή ρήση : «Δεν ήξερες. Δεν ρώταγες».

Κλείνοντας, εύχομαι την επόμενη φορά -αντί εξωδίκου- να μου αποστείλετε κάποιο Δελτίο Τύπου, με το οποίο θα ενημερώνετε για ένα σημαντικό σας έργο, για το οποίο μπορείτε να περηφανεύεστε πως φέρει  την υπογραφή σας. Πραγματικό όσο και εάν προσπάθησα να σκεφτώ κάτι σημαντικό, τα μόνα που μου έρχονται στο μυαλό είναι : δομή μεταναστών, ανεμογεννήτριες, που αυξάνονται όπως και τα χαμηλά τέλη διέλευσης), απευθείας αναθέσεις (ΔΕΠΑΝ  κ.α.).

 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Ψίθυροι της Σιντικής», Ιούλιος 2020