Παράταση πέντε μηνών για την ένταξη του ενυδρείου Βυρώνειας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ζήτησε ο δήμος Σιντικής , προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα με την αποθήκη που διατηρεί ιδιώτης σε διπλανό χώρο.

Ενώ οι διαδικασίες για την ένταξη του έργου εχουν προχωρήσει διαπιστώθηκε ξαφνικά, σύμφωναμε τον επικεφαλής της παράταξης ΕΝΩΣΙ Ιωσήφ Παναγιωτίδη, μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών,  πως ενας ιδιώτης ενοικιάζει από την ΕΡΓΟΣΕ έναν χώρο δίπλα στο ενυδρείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσει να ενταχθεί το έργο στο πρόγραμμα, καθώς είχε συμπεριληφθεί και αυτός μέσα στην μελέτη. Το ερώτημα που τίθεται είναι, οι μελετητές όταν έκαναν δεν γνώριζαν ότι υπάρχει εκει δίπλα μια αποθήκη και πως ενοικιάζεται σε ιδιώτη ; Η αβλεψία αυτή οδήγησε στο να ζητήσει ο δήμος παράταση προκειμένου να καταθέσει την μελέτη προς ένταξη στο πρόγραμμα.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης, είπε πως ήρθε σε συνεννόηση με τον ιδιώτη να αποχωρήσει από τον ενοικιαζόμενο χώρο και μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ζητήθηκε παράταση πέντε μηνών, προκειμένου να ενταχτεί το έργο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.