Από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 και για την περίοδο έως και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, λόγω των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19, ο τρόπος λειτουργίας των λαϊκών αγορών του Δήμου Σιντικής θα γίνεται ως εξής:

α. Στις λαϊκές αγορές του Δήμου Σιντικής, από τους πωλητές (παραγωγούς και επαγγελματίες) που δραστηριοποιούνται σε αυτήν, σύμφωνα με την άδειά τους, θα συμμετέχουν , ανά κατηγορία πωλητών, σύμφωνα με τον παρακάτω προγραμματισμό.

 

β. Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα και υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους.

 

Αναλυτικά:

 

Για την λαϊκή αγορά Ροδοπόλεως θα ισχύουν τα παρακάτω:

 

Η λαϊκή αγορά της Ροδοπόλεως θα λειτουργήσει:

Α) Την Τρίτη 27/10/2020 αντί της Τετάρτης 28/10/2020 (λόγο του εθνικού εορτασμού). Την Τρίτη 27/10/2020 θα συμμετάσχουν οι πωλητές και οι παραγωγοί που κατέχουν θέση με μονό αριθμό.

Β) Την Τετάρτη 4/11/2020 θα συμμετάσχουν οι πωλητές και οι παραγωγοί που κατέχουν θέση με ζυγό αριθμό.

 

Για τη λαϊκή αγορά Σιδηροκάστρου θα ισχύουν τα παρακάτω:

 

Α) Την Πέμπτη 29/10/2020 θα συμμετάσχουν οι πωλητές και οι παραγωγοί ως εξής:

Από Αϊβαζίδης Αλέξανδρος του Αναστασίου έως Ματζίρης Ηλίας του Κωνσταντίνου.

Β) Την Πέμπτη 5/11/2020 θα συμμετάσχουν οι πωλητές και οι παραγωγοί ως εξής:

Από Μελικίδης Ηρακλής του Ισαάκ έως Χρυσοπλαρίδης Δημήτριος του Λεωνίδα.

 

Για τις λαϊκές αγορές Νέου Πετριτσίου και Κερκίνης, λόγο της μικρής προσέλευσης παραγωγών και μικροπωλητών, δεν ισχύουν περιορισμοί στην προσέλευση των μικροπωλητών και λαϊκών με μόνη προϋπόθεση ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

 

Η επίβλεψη εφαρμογής των παραπάνω θα γίνει με μέριμνα των τοπικών Αντιδημάρχων και της Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής.