Ισχυρό μπουρίνι εκδηλώθηκε στη Σιντική το απόγευμα του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου, ενώ σημειώθηκε και χαλαζόπτωση.

 

Η καταιγίδα ήταν έντονη και δεν έλειψαν τα μικροπροβλήματα από πτώσεις δέντρων και κλαδιών. Τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Σιδηροκάστρου και Ποροΐων με 4 οχήματα και 8 πυροσβέστες επενέβησαν σε συμβάντα παροχής βοήθειας για την άντληση των ομβρίων υδάτων και απομάκρυνση πεσμένων δέντρων.

 

Συγκεκριμένα, ένα δέντρο έπεσε στην είσοδο της πόλης του Σιδηροκάστρου και στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβέστες προκειμένου να το απομακρύνουν. Επίσης στο σημείο βρέθηκαν και αστυνομικοί από το αστυνομικό τμήμα Σιδηροκάστρου, κλείνοντας το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας για να μην σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

 

Σοβαρός κίνδυνος διατρέχουν οι πολίτες που κινούνται στο οδικό δίκτυο της περιοχής, από πεσμένα καλώδια της ΔΕΗ. Έντονο ήταν το φαινόμενο και στην Τοπική Κοινότητα Βαμβακοφύτου. Ο δυνατός αέρας είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει δέντρο στην είσοδο του δημοτικού σχολείου του χωριού.

 

Για μια ακόμη φορά, τ σημείο κάτω από τη γέφυρα, πριν την τοπική κοινότητα Βαμβακοφύτου, εξαιτίας της έντονης βροχή συγκέντρωση μεγάλο όγκο νερού. Επίσης, νερό γέμισε το σημείο πριν το Καμαρωτό, στον παράδρομο της Εγνατίας Οδου.