Νεκρό βρέθηκε ζευγάρι ηλικιωμένων ενω έκανε υδρομασάζ στα λουτρά Σιδηροκάστρου. Τα αίτια του θανάτου τους σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες  αποδίδονται σε πνιγμό, ενω εχει αποκλειστεί απο στην Αστυνομία η εγκληματική ενέργεια.

Το ζευγάρι, ηλικίας γύρω στα 70,  απο τον Βώλακα Προσοτσάνης,  βρέθηκε νεκρό, λίγο μετά τις 7 το βράδυ , μέσα στο λουτρό,  από υπάλληλο,  η οποία τους φώναξε την ώρα που έκαναν υδρομασάζ , για να βγουν, αλλά δεν πήρε απάντηση. Άνοιξε την πόρτα και είδε τους ηλικιωμένους χωρίς τις αισθήσεις τους και αμέσως κάλεσε  το ΕΚΑΒ, ενώ στο σημείο έσπευσαν άνδρες της Αστυνομίας και δυο οχήματα  του Κλιμακίου Σιδηροκάστρου της Πυροσβεστικής με τέσσερεις άνδρες.
Τίποτε δεν έδειχνε την τραγωδία που θα ακολουθούσε, καθώς οι ηλικιωμένοι κατέλυσαν στο ξενοδοχείο των Λουτρών  την Τρίτη, οπότε και έκαναν μπάνιο το απόγευμα της ίδιας ημέρας και την Τετάρτη το πρωί.  

Την προανάκριση εχει το Αστυνομικό Τμήμα Σιδηροκάστρου, ενω οι σοροί του ζευγαριού  θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη για νεκροψία νεκροτομή.


 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της επιχείρησης των Λουτρών Σιδηροκάστρου Αλέξανδρος Παρασκευιώτης δήλωσε κατηγορηματικά πως έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας και πρόσθεσε: «Περί τις 7:30 το απόγευμα ενημερώθηκα τηλεφωνικά από τον Διευθυντή των Λουτρών Σιδηροκάστρου για το μοιραίο συμβάν. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά δυσάρεστο, απρόσμενο και λυπηρό γεγονός. Είναι και για εμάς ένα εντελώς απρόσμενο και αιφνιδιαστικό γεγονός. Δεν έχει ξανασυμβεί αντίστοιχο στα Λουτρά Σιδηροκάστρου. Υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές, όσον αφορά στη λειτουργία».

 

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παρασκευιώτης, η επιχείρηση των Λουτρών έχει προχωρήσει στο διορισμό τεχνικού συμβούλου ιατροδικαστή, ο οποίος θα συμμετέχει στη νεκροψία, καθώς υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον για τα αίτια του θανάτου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του προς τους οικείους του ζευγαριού: «Θέλουμε να συλληπηθούμε τους οικείους, τα τέκνα του ζευγαριού για το δυστυχές αυτό γεγονός. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι τα λουτρά υποδέχονται καθημερινά εκατοντάδες επισκέπτες, έχουν μια ιστορία, λειτουργούν πολλά χρόνια, χωρίς να υπάρχουν αντίστοιχα περιστατικά και γι’ αυτό για εμάς είναι ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, το οποίο φυσικά και θέλουμε να διαλευκανθεί πλήρως, προκειμένου να δούμε ποια ήταν τα αίτια».