Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη του Δημάρχου Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη “ΣΙΝΤΙΚΗ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο Δημοτικός Σύμβουλος Στάθης Ζαπρίδης. Ο κ. Ζαπρίδης στην επιστολή αναφέρει τους λόγους για τους οποίος προχώρησε την απόφαση αυτή.

 

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ζαπρίδη.

 

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

 

Αξιότιμε κε Πρόεδρε, «Με την παρούσα επισβολή μου και μετά από ώριμη σκέψη, θέλω να σας γνωστοποιήσω την απόφασή μου να ανεξαρτοποιηθώ από Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης ΣΙΝΤΙΚΗ- ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

 

Η απόφασή μου αυτή δεν είναι αποτέλεσμα μιας στιγμής θυμού ή προσωπικής πικρίας ή άλλων τέτοιων λόγων που ίσως θα μπορούσε να σκεφτεί κανείς, αντίθετα μάλιστα, έλαβα την απόφαση αυτή μετά από βασανιστική σκέψη και δίνοντας χρόνο στον εαυτό μου να σταθμίσω όλα τα δεδομένα του Δήμου Σιντικής , τον οποίο με αγάπη και ανιδιοτέλεια υπηρετώ επί δύο συνεχείς αυτοδιοικητικές θητείες.

 

Υπηρετώ την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί είκοσι χρόνια και από διάφορες θέσεις μέσα από διάφορες δημοτικές παρατάξεις, που κάθε φορά έκρινα ότι είχαν τη βούληση και τη δυναμική να εκφράσουν τα οράματα των ανθρώπων του Δήμου μας. Η κάθε φορά εκλογή μου σε υψηλές θέσεις ήταν μεγάλη τιμή για μένα και θέλω να πιστεύω ότι κι εγώ με την στάση μου και την πορεία μου διαχρονικά, τίμησα την επιλογή των συνδημοτών μου και με μεγάλη υπερηφάνεια λέω ότι από κάθε θέση που ανέλαβα, με συνέπεια , υπηρέτησα το λαό του Δήμου μας και τους ανθρώπους, που με εμπιστεύτηκαν.

 

Σήμερα όμως δεν μπορώ, δυστυχώς, να ισχυριστώ ότι το προφίλ της παράταξης στην οποία βρίσκομαι υπηρετεί τους στόχους, με βάση τους οποίους εκλέχθηκε. Δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια και να αγνοήσω την αλλοίωση του προσανατολισμού της, δεν μπορώ να αδιαφορώ για την αδυναμία του συνδυασμού να δώσει πνοή στον τόπο, να δημιουργήσει, να την κρατήσει σταθερά σε τροχιά προόδου. Τα ελαττώματα είναι πολλά και σε όλα τα μέτωπα. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν πλέον ούτε για τον εαυτό μου ούτε για τους δημότες μας. Η συμμετοχή μου στον συνδυασμό έχει νόημα όταν συνοδεύεται από ενθουσιασμό, ενδιαφέρον αγώνα, αγωνία για την περιοχή μας, διεκδίκηση, επιτυχία και κυρίως όταν μεταξύ των μελών του υπάρχει αλληλεγγύη, συνοχή, ισοτιμία, κοινό όραμα.

 

Από την πλευρά μου έκανα τα πάντα. Από τις θέσεις του Αντιδημάρχου, έδωσα ολόψυχα τον καλύτερο εαυτό μου, στάθηκα δίπλα στις ανάγκες εκατοντάδων πολιτών, το γραφείο μου ήταν πάντα ανοικτό. Όλα αυτά όμως αποδείχθηκε ότι δεν αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες των ανθρώπων, που τρέχουν, τις εύλογες απαιτήσεις των συνδημοτών μας για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που τους αξίζουν και ως εκ τούτου μου είναι αδύνατον να συνεχίσω αυτή τη συνεργασία υπ’ αυτές τις προϋποθέσεις, οι οποίες είναι βέβαιο πια ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την υφιστάμενη κατάσταση.

 

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου όλων αυτών των ετών αλλά επιθυμώ να διαχωρίσω τη θέση μου για τους λόγους που εν συντομία προανέφερα και σας ανακοινώνω την ανεξαρτητοποίησή μου από την παράταξη ΣΙΝΤΙΚΗ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ. Το ενδιαφέρον μου για το Δήμο μου δεν σταματά και θα συνεχίσω να μάχομαι γι’ αυτόν, με όλες μου τις δυνάμεις, παραμένοντας Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος».

 

Μετά τιμής,

 

Ζαπρίδης Ευστάθιος