Άγκιστρο : Φεστιβάλ ” Χωρίς Σύνορα”

Το Σάββατο 29 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ ” Χωρίς Σύνορα” στο Άγκιστρο, στις 9 το βράδυ. Την διοργάνωση έχει ο Λαογραφικός Όμιλος Αγκίστρου.

 

 

Το Φεστιβάλ Αγκίστρου «Χωρίς Σύνορα» σε πείσμα των καιρών επιστρέφει με την τέταρτη κατά σειρά διοργάνωσή του φιλοξενώντας τους encardia και τους Folk n’ Roll.

 Το Φεστιβάλ έπειτα των τριών προηγούμενων επιτυχημένων διοργανώσεων του φιλοξενώντας τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τον Σωκράτη Μάλαμα και τον Θανάση Παπακωνσταντίνου επιστρέφει με μια συναυλία αφιερωμένη στις μουσικές του κόσμου και παρουσιάζει τους encαrdia και τους Folk n’ Roll. Η μουσική κολλεκτίβα encArdia αποτελεί ένα διεθνώς καταξιωμένο ελληνικό μουσικό σχήμα της world music που εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Μεσογείου και της Κάτω Ιταλίας. Τραγουδούν στα γκρεκάνικα και σε άλλες πέντε γλώσσες/ διαλέκτους ταξιδεύοντας το κοινό στα απομακρυσμένα χωριά της Καλαβρίας και μαγεύοντάς το με τις μουσικές και την ενέργειά τους. Οι πολλά υποσχόμενοι Folk n’ Roll έρχονται από τα Ιωάννινα για να ξεσηκώσουν το κοινό με τις ethnic , Balkan μουσικές τους. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας την βαλκανική κουλτούρα χαρίζουν εμφανίσεις γεμάτες δυναμισμό και κέφι.

 

Ελάτε να γνωρίσετε τις ομορφιές του Αγκίστρου μέσα από οργανωμένες ποδηλατικές διαδρομές, να χαλαρώσετε στα ιαματικά λουτρά, να απολαύσετε τοπικά εδέσματα, να γνωρίσετε τους φιλόξενους κατοίκους, να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα της περιοχής και φυσικά να διασκεδάσετε με μουσικές του κόσμου.

 

Τιμές Εισιτηρίων : 5 €

Κρατήσεις και περισσότερες πληροφορίες :

Άνθιμος Γεωργιάδης | info@agkistro.gr | 6980138846

 

encardia

 

Oι encardia είναι ένα ελληνικό συγκρότημα που εμπνέεται, δημιουργεί και παρουσιάζει μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια μουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Δημιουργήθηκαν το 2004 και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από τετρακόσιες ζωντανές εμφανίσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ελβετία, Ιταλία, Γερμανία, Αλγερία και Γαλλία. Έχουν εκδώσει πέντε δίσκους μέχρι στιγμής και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές όχι μόνο για τη δισκογραφία αλλά και για τη μοναδική σχέση που έχουν με το κοινό όταν βρίσκονται επί σκηνής. Έχουν συνεργαστεί και δισκογραφικά αλλά και σε ζωντανές εμφανίσεις με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της κατωιταλικής μουσικής (G. Avantaggiato, R. Licci, E. Castagna, C. Villani, E. Pagliara, D. Durante, τα συγκροτήματα ghetonia, malalingua, mala agapi, arakne mediterranea κ.α.) καθώς και με καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Ξυδάκης, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Πορτοκάλογλου, Φοίβος Δεληβοριάς, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Θωμαΐδης, Βασίλης Λέκκας, Klaudia Delmer, Χρίστος Τσιαμούλης, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης, οι συνθέτες Γ. Βούκανος και Ν. Πλατύραχος, η συμφωνική ορχήστρα του δήμου Αθηναίων κ.α. Αξιοσημείωτη είναι η εμφάνιση του συγκροτήματος με το Βετεράνο Giovanni Avantaggiato στο φεστιβάλ «La notte della taranta» (Corigliano, Ιταλία), παρουσία 120.000 θεατών. Τη μέχρι τώρα πορεία του συγκροτήματος, κατέγραψε ο σκηνοθέτης Άγγελος Κοβότσος στο ντοκυμαντέρ με τίτλο «encardia, η πέτρα που χορεύει» (2012). Η ταινία αυτή απέσπασε θεαματικά το βραβείο κοινού στην κατηγορία “Ελληνική παραγωγή – μεγάλου μήκους στο 14ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

www.encardia.gr

https://www.youtube.com/watch?v=MgyTRfxOrtU

https://www.youtube.com/watch?v=gLLVEp7PWk4

https://www.youtube.com/watch?v=MYu28Ui1wsY

 

Folk n’ Roll

 

Oι FOLK N’ ROLL , η επταμελήςEthnic / Balkanπαρέα από τα Γιάννενα αποτελούν ένα από τα πλέον ανερχόμενα σχήματα της εγχώριας σκηνής. Κουβαλώντας μια βαριά ηπειρώτικη κληρονομιά και αγκαλιάζοντας την βαλκανική κουλτούρα από το 2011 συγκρότησαν μια κολεκτίβα με απίστευτη ενέργεια και δυναμισμό .Στο διάστημα αυτό έχουν πραγματοποιήσει εμφανίσεις και συνεργασίες ανα την Ελλάδα (fests , stages ,bars etc) δημιουργώντας γύρω τους μια χορευτική παράνοια η οποία αποδίδεται στο γλέντι που συμβαίνει “onstage” .Τρέλα ,αυθεντικότητα και αυθορμητισμός είναι οι λέξεις που περιγράφουν ιδανικά τους Folk n’ Roll… Το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον της μπάντας επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση του πρώτου τους ομώνυμου άλμπουμ .

FnRfbpage: https://www.facebook.com/pages/Folk-n-Roll/457107580999466

FnRyoutube channel: https://www.youtube.com/channel/UCUFGPpWLlw1Gy9dd74XWCFQ

FnRsoundcloud : https://soundcloud.com/folkn-roll/folk-n-roll-o-kaidop

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *