Αναβίωση της Μάχη των Οχυρών του Ρούπελ

Αναπαράσταση της Μάχης των Οχυρών αλλά και της απόδοσης τιμών από τα γερμανικά στρατεύματα εισβολής στους Έλληνες μαχητές για την ανδρεία και τον ηρωισμό που επέδειξαν πραγματοποίηθηκε σήμερα Κυριακή (15.5.16) στο οχυρό Ρουπελ  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ρούπελ 1941- Η Αναβίωση», που τελούν υπο την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.  

Mε στόχο τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και την προώθηση του ιστορικού τουρισμού, ο δήμος Σιντικής διοργάνωσε  για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διήμερο ιστορικών αναβιώσεων στα  οχυρά Ρούπελ και Ιστίμπεη.

Στο Ρούπελ εντυπωσιακά εφέ με πραγματικά πυρά, εκρήξεις και καπνογόνα, μετέφεραν τους περισσότερους απο 5.000 χιλιάδες επισκέπτες  75 χρόνια πίσω, τότε που μια χούφτα Έλληνες αντιστάθηκαν γενναία στις σιδηρόφρακτες ναζιστικές ορδές.

 Για πρώτη φορά ομάδες αναβιωτών, 40 ατόμων,  με στολές και οπλισμό του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναβίωσαν  γνωστά και άγνωστα στιγμιότυπα από την επική μάχη των Οχυρών Ρούπελ. 

Αναβίωσαν την  Μάχη και την κατάληψη οχυρών και την απόδοση τιμών από τους Γερμανούς κατά την αποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών, από το Ρούπελ.  Παράλληλα αεροπλάνα της Αερολέσχης Σερρών εφορμούσαν  με σειρήνες αναπαριστώντας τις αεροπορικές επιθέσεις των στούκας, εναντίων των οχυρών.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων λειτουργούσαν εκθέσεις φωτογραφίας, μοντελισμού και αναβιωτών, ενω οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στις στοές των οχυρών. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, η οποία και κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων , ενω παρευρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Βασίλης Τελίδης, ο διοικητής του Γ ΄ Σώματος Στρατού Αλκιβιάδης Στεφανής, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου. 

 

 







 

 


 

 


 



 

 



 

 

 

 

 



 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




 





 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *