Αναγκαιότητα η επαναλειτουργία του Εμπορικού Συλλόγου στη Σιντικής

Η κρίση έχει επιφέρει μεγάλη καταστροφή στην μικρομεσαία επιχείρηση, οδηγώντας χιλιάδες επαγγελματίες στον αφανισμό και στην αυτοκτονία. Η υψηλή φορολογία, η έλλειψη ρευστότητας, οι πολιτικές ύφεσης οδήγησαν την αγορά σε μαρασμό και τον “θάνατο του εμποράκου”. Είναι αναγκαίο να δημιουργηθούν εστίες αντίστασης, αλληλεγγύης και ανατροπής αυτής της πολιτικής.

 

Η τοπική αγορά του Σιδηροκάστρου, αλλά και γενικότερα της Σιντικής,  βρίσκεται σε μια κατάσταση μαρασμού και έναν κατήφορο καταστροφής. Συνεχώς κλείνουν υπηρεσίες, μειώνεται η αγοραστική δύναμη, οι νέοι μεταναστεύουν. Η τοπική οικονομία στηρίζετε κατά μεγάλο μέρος στους συνταξιούχους, που όταν φεύγουν και αυτοί μειώνονται και τα χρήματα που φτάνουν στην ακριτική μας περιοχή.

 

Η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια της ανοχής.  Οι νέοι επαγγελματίες είναι αναγκαίο να κινητοποιηθούν , να αντιδράσουν. Όχι μεμονωμένα, αλλά συλλογικά και μεθοδευμένα. Να επαναλειτουργήσουν τον Εμπορικό Σύλλογο Σιντικής , που εδω και χρόνια βρίσκεται σε αδράνεια και να οργανωθούν γύρω ώστε να αντιμετωπίσουν στο βαθμό που είναι εφικτό την οικονομική λαίλαπα που τελειωμό δεν έχει. Μια νέα δυναμική μπορεί να βοηθήσει την τοπική αγορά και να στείλει ένα μήνυμα ότι ” Είμαστε Εδω . Ζούμε Ακόμη. Υπάρχουμε ! ” . 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *