Απάντηση έλαβε ο Μ. Τζελέπης στην Αναφορά που κατέθεσε για την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής του Προμαχώνα από τον σταθμό διοδίων

Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης έλαβε Απάντηση, στην υπ’ αριθμόν Α.Π.: 911/21-01-2016 Αναφορά που κατέθεσε για την «ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής πέριξ του Προμαχώνα από τον νεοϋφιστάμενο σταθμό διοδίων της περιοχής», από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Εγνατία Οδού Α.Ε.», κ. Δημήτριο Ρούτο.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΔΣ, με το υπ’ αριθμόν Α.Π.: 20354/28-1-2016 έγγραφο του γνωστοποιεί στον Βουλευτή ότι: «Με Κοινή Υπουργική Απόφαση μπορεί να καθοριστεί ειδικό σύστημα εκπτώσεων επί των τιμών των τελών των διοδίων ή σύστημα ειδικών μειωμένων τελών για συχνή ή για καθημερινή χρήση ή για οποιαδήποτε άλλη ειδική κατηγορία χρηστών του αυτοκινητόδρομου. Άρα, αν κριθεί απαραίτητο, μπορούν να περιληφθούν οι μόνιμοι της παραμεθόριας περιοχής και οι εργαζόμενοι στα καταστήματα και τις υπηρεσίες του τελωνείου. Παρόμοιες αποφάσεις έχουν ληφθεί και σε άλλα διόδια της χώρας (κάρτες για συχνούς χρήστες οι οποίοι δικαιούνται έκπτωση, προσφορά εκπτώσεων στις μηνιαίες διελεύσεις από έναν σταθμό διοδίων της επιλογής του χρήστη, δωρεάν διελεύσεις από πλευρικούς σταθμούς διοδίων για ενδοδημοτικές μετακινήσεις για τις οποίες δεν υφίστανται εναλλακτικές διαδρομές κλπ)». 

Επίσης, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ανέφερε ότι «Με την κατασκευή του μετωπικού Σ.Δ. «Προμαχώνας», δεν θίγονται οι υπάρχουσες ενδοδημοτικές μετακινήσεις, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια ή υποχρέωση καταβολής διοδίων».

Ακόμα, στην Επιστολή του, ο κ. Ρούτος αναφέρει ότι: «η Εγνατία Οδός Α.Ε.  σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την έναρξη λειτουργίας του Μετωπικού Σταθμού Διοδίων στον Προμαχώνα, θα καταγράψει τυχόν περιπτώσεις που χρήζουν αντιμετώπισης, σύμφωνα με τα παραπάνω και θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».

Ο κ. Τζελέπης, μετά από αυτήν την  Απάντηση θα συναντηθεί με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη προκειμένου να επιτευχθεί οριστική λύση και να προωθηθεί το αίτημα της ελεύθερης πρόσβασης από τον νεοϋφιστάμενο σταθμό διοδίων της περιοχής τόσο για τους κατοίκους Αγκίστρου και Προμαχώνα, όσο και για τους υπαλλήλους των duty free και για το Φαρμακείο του Συνοριακού Σταθμού Προμαχώνα.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *