Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής

Στην συνεδρίαση της 22ας Απριλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής αποφάσισε …

 

 

Την έκδοση ψηφίσματος για το κακό οδικό δίκτυο του Δήμου, μετά απο πρόταση του κ. Νίκου Δεμερτζή. Όπως επισημάνθηκε κάθε εβδομάδα σημειώνονται 10 τροχαία , ευτυχώς με υλικές ζημιές , στους δρόμους του Δήμου, λόγο του άθλιου δικτύου. Το θέμα θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.  

 

Την έκδοση ψηφίσματος για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των Δήμων.

 

Την  έγκριση για την συμμετοχή του Δήμου , στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών, της ΑΝΕΣΕΡ. Ο δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης, παραδέχτηκε  πως η περυσινή καταπολέμηση ήταν αποτυχημένη, ενω την ίδια άποψη εξέφρασε και ο κ. Θόδωρος Πασχαλίδης, σημειώνοντας πως και φέτος υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος και δεν θα υπάρχει αποτέλεσμα.

 

Την έγκριση του ισολογισμού του 2014 του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου. Η χρονιά έκλεισε με ζημία 357.000 ευρώ. Ο κ. Νικηφόρου πρότεινε την δημιουργία Γραφείου στο Δήμο που θα ενημερώνει για τον ΤΟΕΒ.

 

Την έγκριση του προϋπολογισμού του ΤΟΕΒ Σιδηροκάστρου για το 2015 , ύψους 1.840.000 ευρώ. Η εισφορές, ανέρχονται σε 19 ευρώ το στρέμμα , 18,5 για το παλιό δίκτυο και 5 ευρώ είναι το πάγιο.

 

Την έγκριση προϋπολογισμού συντήρησης έργων το 2015 , ύψους 266.000 ευρώ ( 36.000 για το παλιό δίκτυο και 230.000 για το υπόλοιπο).

 

Την έγκριση του τρόπου αποκομιδής απορριμμάτων για το 2015, με την τοποθέτηση κάδων  για μπάζα, αποκομιδή νεκρών ζώων και ογκωδών αντικειμένων. Η κυρία Φυταγκουρίδου αντέδρασε και ζήτησε γραπτός ο δήμαρχος να απαντήσει σε ερωτήσεις της που κατέθεσε επίσης γραπτώς. Ο δήμαρχος σημείωσε πως ο δήμος μπήκε κατά 54.000 ευρώ απο το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

 

Την έγκριση λήψης δανείου της ” ΔΑΕ Σιντικής” για την αποκατάσταση των ζημιών της υδροηλεκτρικής  μονάδας Αγκίστρου, ύψους 150.000 ευρώ. Ο πρόεδρος της ΔΑΕ κ. Λαχανάς ενημέρωσε το Συμβούλιο. Το δάνειο θα συναφθεί  απο την Πειραιώς, ως συμπληρωματικό καθώς η παραγωγή ρεύματος έχει εκχωρηθεί στην τράπεζα με προηγούμενο δάνειο , ύψους 340.000 ευρώ. Η παραγωγή ρεύματος το μήνα ανέρχεται σε 21.500 ευρώ. Αντέδρασε ο κ. Νίκος Δεμερτζής, κάνοντας λόγο για πλημμελείς διαδικασίες, όσον αφορά την διαδικασία στο Συμβούλιο της ΔΑΕ και τους όρους του δανείου. Ο κ. Νίκος Ιντζές το έργο να μην γίνει με ανάθεση, αλλά με δημοπρασία. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία.

 

Την συγκρότηση διαδημοτικής ομάδας ( με τον Δήμο Ηράκλειας ) για την προστασία του περιβάλλοντος. Στην επιτροπή θα συμμετέχουν απο τον Δήμο Σιντικής , οι κύριοι Άνθιμος Γεωργιάδης , Θωμάς Μελαδίνης και Αθανάσιος Μελαδίνης.  

 

Η συνεδρίαση διακοπή , λόγο του περασμένου της ώρας.

 

Η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί στον πρώην δήμο Κερκίνης , στη Ροδόπολη. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *