Απ. Καρύδας : ” Δεν υπάρχουν λεφτά ” . Σε τροχιά πτώχευσης ο δήμος !

” Δεν υπάρχουν λεφτά” ! Αυτό τονίστηκε στην Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σιντικής που συνεδρίασε την Παρασκευή το πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως είπε ο κ. Καρύδας  η κυβέρνηση αντί να στηρίξει οικονομικά τους δήμους προτείνει την αύξηση των φόρων απο τους δήμους, ενώ  οι δήμαρχοι πλέον θα παίζουν έναν ρόλο διευθυντή υπηρεσιών. Ουσιαστικά ο δήμος, όπως και άλλοι πολλοί της χώρας,  βρίσκεται σε τροχιά πτώχευσης και αν δεν στηριχτεί απο την κεντρική εξουσία θα κατεβάσει ρολά.

Στην επιτροπή κατά την οποία συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2015, που ανέρχεται σε 15.000.000 ευρώ , είναι απολύτως πραγματικός και τα περιθώρια για αναπτυξιακά έργα επί ουσίας είναι λιγοστά. Ήδη οι υπηρεσίες του δήμου, όπως ενημέρωσε ο προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Χατζόπουλος, έχουν κόψει έργα απο τον προϋπολογισμό ύψους 5.000.000 ευρώ, απο τα 6.500.000 που αρχικά είχαν προϋπολογιστεί. Για το 2015 για έργα μικρά απο τη ΣΑΤΑ προβλέπονται μόλις 399.000 ευρώ , απο 312.000 ευρώ που ήταν το 2014. Έτσι όπως ειπώθηκε οι παιδικές χαρές μπορεί να κλείσουν καθώς δεν θα μπορούν να συντηρηθούν και μετά δυσκολίας θα αντιμετωπιστούν ζητήματα ακόμη και αυτά  με τις λακκούβες στους δρόμους. Μεγάλο πρόβλημα επισημάνθηκε πως είναι οι κλοπές στα αντλιοστάσια που επιβαρύνουν τα οικονομικά του  αγροτικού τομέα, ενώ για τη νομιμοποίηση των γηπέδων του δήμου απαιτούνται 1.000.000 ευρώ . Ο προϋπολογισμός προβλέπει την διάθεση 260.000 ευρώ για την εκπόνηση τεσσάρων μελετών απο την ΑΝΕΣΕΡ , για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου και του ρούπελ, που ήδη έχουν ξεκινήσει.

 

Ο κ. Καρύδα τόνισε πως ” αδίκησα πολιτικά τον εαυτό μου για το νοικοκύρεμα του δήμου”.      

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *