Γ. Τάτσιος: Είμαστε έτοιμοι να εκτοξέυσουμε τον ιστορικό τουρισμό



👉 ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 ο δήμαρχος Σιντικήςκ.Γεώργιος Τάτσιος επισκέφτηκε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγο Γεώργιο Κωστίδη ξεκινώντας επίσημα τις διεργασίες που απαιτούνται για την αξιοποίηση των Οχυρών και των ανενεργών στρατιωτικών εγκαταστάσεων που εδρεύουν στον Δήμο Σιντικής, σύμφωνα με την εξαγγελία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.ΝικόλαουΔένδια, ο οποίος είπε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 στο Ρούπελ: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η Κυβέρνηση είναι απολύτως σύμφωνες στην παραχώρηση των Οχυρών στην τοπική κοινωνία, στην πραγματικότητα στην Ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Και βλέποντας τις χιλιάδες ανθρώπων που ήρθαν να τιμήσουν του ήρωες είμαι σίγουρος κ.Δήμαρχε ότι σε στενή συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό θα κάνετε την καλύτερη δυνατή χρήση αυτού του κληροδοτήματος».

Ο δήμαρχος Σιντικήςκ.Γεώργιος Τάτσιος χωρίς να χάσει χρόνο ξεκίνησε τις διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση αυτής της συνεργασίας. Η υποδοχή από τον Αρχηγό ΓΕΣ ήταν ιδιαίτερα θερμή και συζητήθηκαν οι βασικοί άξονες της συνεργασίας και οι στόχοι τους οποίους θα κληθεί να υλοποιήσει η ομάδα εργασίας των επιτελών του ΓΕΣ και των εντεταλμένων του Δήμου Σιντικής! Σε πρώτη φάση η πρόταση του Δήμου Σιντικής αφορά:

– στην παραχώρηση χρήσης τμημάτων των Οχυρών Ρούπελ και Ιστίμπεη με σκοπό την δημιουργία και διαχείριση ιστορικού θεματικού πάρκου σε κάθε Οχυρό. Στόχος μας είναι να πολλαπλασιάσουμε την ήδη υψηλή επισκεψιμότητα (70.000 επισκέπτες ετησίως).

– στην παραχώρηση των πρώην Στρατιωτικών Λεσχών Νέου Πετριτσίου και Βυρώνειας και του στρατοπέδου των Άνω Ποροΐων με σκοπό την μετατροπή τους σε τεχνολογικά μουσεία με διαδραστικές απεικονίσεις, χρήση της τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας και την δημιουργία escaperooms! Η δημιουργία αυτών των σημείων ενδιαφέροντος θα προτρέψει τους επισκέπτες που έρχονται για το Ρούπελ να επισκεφθούν το Νέο Πετρίτσι, την Βυρώνεια και τα Άνω Πορόια!

Τονίστηκε ότι ο Δήμος Σιντικής είναι έτοιμος και προτίθεται να αξιοποιήσει μελλοντικά και τις υπόλοιπες στρατιωτικές εγκαταστάσεις (Οχυρά) ιδιαίτερα μετά την επικείμενη άρση των περιορισμών κίνησης στα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας Βουλγαρίας ως χώρες Σένγκεν, με σκοπό την δημιουργία ενός δικτύου Οχυρών που θα επισκέπτονται καθημερινά πολυάριθμοι επισκέπτες.

Η ευόδωση της συνεργασίας του ΥΠΕΘΑ και του Δήμου Σιντικής αναμένεται να δημιουργήσει δεκάδες νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλει καθοριστικά στην τόνωση της τοπικής Οικονομίας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *