Δήμαρχος Σιντικής: «Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία και να προχωρήσουμε την ανακύκλωση»

Ο Φώτης Δομουχτσίδης, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΦοΔΣΑ στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Σερρών πήρε το λόγο και τοποθετήθηκε αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και κατέθεσε προτάσεις…

 

 

Ο δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης, παρευρέθηκε στην συνέντευξη που δόθηκε από την διοίκηση του ΦοΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη, 7 Απριλίου 2015, στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Σερρών και κατά την διάρκεια της συνέντευξης πήρε το λόγο και τοποθετήθηκε αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και κατέθεσε προτάσεις.

 

«Αυτός είναι ο σωστός τρόπος ενημέρωσης για να γνωρίζουν οι πολίτες και να ξέρουν τι γίνεται», ανέφερε ο δήμαρχος Σιντικής χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία της διοίκησης του ΦοΔΣΑ να ενημερώσει τους κατοίκους των Σερρών με την παραχώρηση συνέντευξης Τύπου. Επιβράβευσε δε και τους κατοίκους του Παλαιοκάστρου οι οποίοι μόλις αντιλήφθηκαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην λειτουργία του ΧΥΤΑ, το ανέφεραν προκειμένου να διορθωθεί, ανταποκρίθηκε ο ΦοΔΣΑ και το πρόβλημα λύθηκε.

 

«Για χρόνια πετούσαμε τα σκουπίδια σε χώρους ανεξέλεγκτης ταφής, μολύναμε με ταχύτερο ρυθμό την χώρα ,ακολουθώντας πρακτικές που δεν αρμόζει σε χώρα που θέλει να λέγεται ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δημιουργούσαμε τεράστιο πρόβλημα. Αυτή την στιγμή κτίζεται ένα σπίτι, αυτό το σπίτι που είναι ο ΧΥΤΑ, μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερο στην εξέλιξη και την λειτουργία του και δεν πρέπει να το απαξιώνουμε» σημείωσε.

 

Συμφωνώντας με την λειτουργία του ΧΥΤΑ και λέγοντας ότι είναι ένα καλό βήμα στην διαχείριση των απορριμμάτων ανέφερε: «Έπρεπε να γίνει αλλά έχουμε άλλες προτάσεις για την διαχείριση. Πρέπει να επενδύσουμε στην παιδεία αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και να προχωρήσουμε την ανακύκλωση. Η ανακύκλωση στοιχίζει στους δήμους, ο δήμος Σιντικής πληρώνει επιπλέον γύρω στις 58.000 ευρώ κάθε χρόνο».

 

«Αν θέλουμε να κρατήσουμε τον τόπο μας καθαρό πρέπει να πιέσουμε και να κρατήσουμε το έργο αυτό» δήλωσε και αναφερόμενος στις προτάσεις του για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων αναφέρθηκε στην κομποστοποίηση, στην διαλογή των απορριμμάτων και στα σπίτια των πολιτών ακόμη, στην ανακύκλωση και στο ελάχιστο πλαφόν της λειτουργίας του εργοστασίου. «Είμαστε στο όριο λειτουργίας του ΧΥΤΑ που ξεκίνησε με μεγάλο πλαφόν και κατέβηκε στις 55.000 τόνους», είπε.

 

Ολοκληρώνοντας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του προς την νέα διοίκηση του ΦΟΣΔΑ. «Έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση του ΦοΔΣΑ, στηρίξαμε τον Νίκο Μουρατίδη για να έχουν οι Σέρρες μια φωνή μέσα στο συμβούλιο. Πρέπει να κάνουμε βήματα, δημιουργική αντιπολίτευση και προτάσεις για ένα καλύτερο περιβάλλον. Αυτό το οφείλουμε στο τόπο μας, στους δημότες μας, στου ψηφοφόρους μας, στα παιδιά μας, για να πάμε μπροστά», τόνισε ο δήμαρχος Σιντικής.

 

Δήμητρα Μετόκη

 

 

Πηγή: e-simerini.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *