Δήμος Σιντικής : Άκαρπη η ψηφοφορία για τον συμπαραστάτη του Δημότη

Άκαρπη απέβη η ψηφοφορία για τον συμπαραστάτη του Δημότη, καθώς κανείς απο τους υποψήφιους δεν κατόρθωσε να λάβει τους 18 ψήφους που θα έπρεπε…

Η ψηφοφορία διεξήχθη στην χθεσινή ( 25/2) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την μειοψηφία να επικρίνει την Δημοτική Αρχή, ότι θα επιβαρύνει οικονομικά ακόμη περισσότερο τον δήμο, για μια θέση χωρίς αρμοδιότητες και περιεχόμενο. Ο κ. Θόδωρος Πασχαλίδης παίρνοντας τον λόγο λίγο πριν την ψηφοφορία , τόνισε πως την ώρα που ο δήμος αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα οικονομικά προβλήματα , σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, δεν μπορεί να επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με την επιλογή του συμπαραστάτη του Δημότη. Ο δημοτικός σύμβουλος, προκειμένου να στηρίξει την άποψη του,  παρουσίασε ορισμένα οικονομικά στοιχεία , λέγοντας πως ο γενικός γραμματέας του Δήμου θα κοστίσει στον δήμο 132.000 ευρώ την πενταετία της θητείας της , οι ειδικοί συνεργάτες 207.000 ευρώ, οι έξι αντιδήμαρχοι 615.000 ευρώ και 39.000 θα στοιχίσει ο συμπαραστάτης του Δημότη. Η μειοψηφία είναι αντίθετη στην επιλογή του συμπαραστάτη του Δημότη , κατέληξε.

Τόσο ο δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης , όσο και ο κ. Νίκος Δεμερτζής, δήλωσαν, πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη γραμμή ή πρόταση και κάλεσαν τους συμβούλους να ψηφίσουν κατά συνείδηση.  

Στην ψηφοφορία, 7 σύμβουλοι ψήφισαν λευκό, ενώ  έλαβαν μέρος οι κύριοι Δημήτρης Μπακρατσάς που έλαβε 10 ψήφους , ο κ. Ιάκωβος Ιακωβίδης 7 ψήφους , Πέτρος Στόικος δυο και Λεωνίδας Κασάπης 1. Για την εκλογή συμπαραστάτη του Δημότη απαιτούνταν 18 ψήφοι , επί συνόλου 27 συμβούλων.    

 

 

 


 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *