Δεν πτοούνται οι τουρίστες παρά την υπερχείλιση της λίμνης Κερκίνης

Ανεπηρέαστος φαίνεται να είναι ο τουρισμός στην περιοχή των δήμων Ηράκλειας και Σιντικής, όπου βρίσκεται η λίμνη Κερκίνη, παρά τα δεινά που έχει επιφέρει ο ποταμός Στρυμόνας…

πλημμυρίζοντας χιλιάδες καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον νομό Σερρών…

 

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη ξενοδοχείων στην περιοχή της λίμνης Κερκίνης, Γιάννη Ρέκλο, η είδηση για τις πλημμύρες στις Σέρρες προκάλεσε ανησυχία στους επισκέπτες της περιοχής, κυρίως σε αυτούς που έκαναν κρατήσεις για το Πάσχα, χωρίς, όμως, να κάνουν ακυρώσεις.

 

«Δεν είχαμε καμία ακύρωση στα ξενοδοχεία λόγω του πλημμυρικού φαινομένου στις Σέρρες, τουναντίον παρατηρείτε αύξηση. Κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο να ενημερωθούν για το πλημμυρικό φαινόμενο του νομού, αλλά έως εκεί. Ακυρώσεις δεν είχαμε, παρά μόνο μία και αυτή ήταν για μετά το Πάσχα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρέκλος.

 

Την ίδια ώρα, η πτωτική τάση της στάθμης του νερού της λίμνης Κερκίνης στέλνει ενθαρρυντικά μηνύματα, με τον δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη, να δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «παρά τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα, μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σημειωθεί περαιτέρω οικολογική καταστροφή της λίμνης, πέραν αυτής που σημειώνεται κάθε χρόνο την ίδια εποχή».

 

Όσον αφορά την αναπαραγωγή των ψαριών στη λίμνη, ο κ. Κοτσακιαχίδης διευκρίνισε ότι «δεν κινδυνεύει λόγω της καθιερωμένης απαγόρευσης αλιείας, η οποία θα είναι σε ισχύει έως και τις 20 Μαΐου».

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *