Διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στην Ηράκλεια

Για δεύτερη φορά μέσα διάστημα δύο ετών άγνωστοι διέρρηξαν κοσμηματοπωλείο στο κέντρο της Ηράκλειας.

Οι δράστες κτύπησαν το κοσμητοπωλείο στις 3.45 τα ξημερώματα του Σαββάτου 19 Ιουλίου. Με την βοήθεια ιμάντα και αυτοκινήτου 4χ4 κατάφεραν να ανοίξουν το ρολό ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου, να σπάσουν τα αλεξίσφαιρα τζάμια και στη συνέχεια να αφαιρέσουν κοσμήματα που υπήρχαν στις προθήκες του. Oι τρείς δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους με κουκούλες και μόλις έγιναν αντιληπτοί μετά τη ενεργοποίηση του συναγερμού διέφυγαν με ΙΧ. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δύο αστυνομικοί του τμήματος Ηράκλειας με το υπηρεσιακό όχημα. Ακαρπη απέβη η καταδίωξη των δραστών που ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και διέφυγαν με το αυτοκίνητο τους.

 

Στην Ηράκλεια δεν τηρείται η τάξη

 

Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου Φίλλιπος Ράπτης εκτιμά ότι η ζημιά που έχουν προκαλέσειστο κατάστημα του οι δράστες ανέρχεται στο ποσό των 50 χιλιάδων Ευρώ( φθορές σε ρολό, τζάμια και η λία από κοσμήματα και χρυσαφικά). Αγανακτισμένος δηλώνει στο «Σ.Θ.» ότι η κοινωνία της Ηράκλειας έχει παραιτηθεί της αξίωσης να διεκδικήσει τήρηση της τάξης και των νόμων και αναφέρει ότι οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι ένα με την καθημερινότητα των κατοίκων της Ηράκλειας και της περιοχής.

 

Δήμαρχος στην Ηράκλεια δεν υπάρχει

 

Ο δημότης της Ηράκλειας Δημήτριος Ασίκης χαρακτηρίζει την καθημερινότητα των κατοίκων της Ηράκλειας ως ανυπόφορη, απειλητική,τεταμένη, και έκρυθμη.

 

«Ζούμε με τον φόβο και την απειλή ότι κάποια μέρα θα έρθει και η δική μας σειρά αφού το φαινόμενο των διαρρήξεων και των κλοπών λαμβάνει χώρα σε καθημερινή βάση» δηλώνει και πιθανολογεί ότι η παραβατικότητα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους παρεπιδημούντες τσιγγάνους της ευρύτερης περιοχής οι οποίοι αποτελούν μεγάλη πληγή για την περιοχή. Αποδίδει μέγιστη ευθύνη εκτός από την Ελληνική πολιτεία που έχει αφήσει την αστυνομική Υπηρεσία Ηράκλειας αποδυναμωμένη και στη Δημοτική αρχή Ηράκλειας η οποία αδιαφορεί για το υπαρκτό και πιεστικό πρόβλημα της κοινωνίας που είναι η ασφάλεια.

 

« Δεν υπάρχει δήμαρχος στην Ηράκλεια, ούτε αντιδήμαρχοι. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτε, ούτε για την ασφάλεια των πολιτών που είναι το μέγιστο, ούτε για την καθαριότητα. Δεν ακούει η δημοτική αρχή κανέναν.Είναι σε κατάσταση αφασίας οι άνθρωποι. Η Ηράκλεια καθημερινά υποβαθμίζεται και μαραζώνει».

 

Έχουν αποθρασυνθεί οι τσιγγάνοι

 

HRAKLEIAKENTRO1Στην ύπαρξη των παρεπηδημούντων τσιγγάνων αποδίδει τις καθημερινές διαρρήξεις και ο δημότης Ηράκλειας Τ.Κ. « Δεν μπορεί να μας προστατέψει κανείς. Οι παρεπηδιμούντες τσιγγάνοι έχουν αποθρασυνθεί. Πρόσφατα είχα σταθμεύσει το αυτοκίνητο μου στο κέντρο της Ηράκλειας. Τσιγγανάκια επιχειρούσαν να μου ανοίξουν το αυτοκίνητο. Όταν τους είπα ότι τους καταγγείλω μου είπαν με θράσος επι λέξη: «Θα μας κλάσεις τα αρ…» . Ο δημότης Ηράκλειας θεωρεί δικαιολογημένο το θράσσος και την έπαρση των νεαρών ανήλικων τσιγγάνων. Η πληθυσμιακή αυτή ομάδα  απολαμβάνει μία ιδιότυπη ασυλία από το σύστημα δήλωσε στο «Σ.Θ.»

 

Την ημέρα ζητιανεύουν το βράδυ κλέβουν

 

Άλλος δημότης της Ηράκλειας μας περιέγραψε πρόσφατο περιστατικό όπου τσιγγάνος απειλούσε ηλικιωμένη ότι αν δεν του δώσει πέντε ευρώ να τις κάψει την αποθήκη. Η ηλικιωμένη δεν ενέδωσε και ο μικρός τσιγγάνος έκανε πράξη την απειλή του.

 

Σύνθετο το πρόβλημα της παραβατικότητας

 

Για την κατάσταση που βιώνει η Ηράκλεια και η ευρύτερη περιοχή τοποθετήθηκε ο τέως αντινομάρχης και Ηρακλειώτης στην καταγωγή Στάθης Πασχαλιάς.

 

« Το πρόβλημα είναι σύνθετο. Η Ηράκλεια ζεί μία ιδιόρρυθμη κατάσταση τα τελευταία χρόνια. Η δύναμη της Αστυνομίας έχει συρρικνωθεί, η κοινωνία είναι υπό παραίτηση και δυστυχώς δεν μπορεί να επιβληθεί η τάξη και ο νόμος. Θα πρέπει να ενεργοποιηθεί ο εθελοντισμός για να μπορέσει η περιοχή να αμυνθεί, να αυτοπροστατευτεί μπροστά στα καθημερινά φαινόμενα των κλοπών και των διαρρήξεων. Η δημοτική αρχή μπορεί να συνδράμει μόνο επικουρικά στο ηθικό κομμάτι. Φυσικά είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει το Αστυνομικό τμήμα Ηράκλειας να ενισχυθεί με δύναμη για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η αυξημένη παραβατικότητα».

 

πηγή : .sertharros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *