Διαμαρτύρονται οι επαγγελματίες της Σιντικής: Ζητούν κόμβο στο ύψος Βαμβακοφύτου- Αμπέλας

Με επιστολή τους προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Χρήστο Σπίρτζη επαγγελματίες του Δήμου Σιντικής αναδεικνύουν το πρόβλημα που ανέκυψε λόγω της εκτέλεσης της καθέτου της Εγνατίας Οδού( Κ. Αμπελα- Νέο Πετρίτσι).

Στη επιστολή περιγράφεται η απομόνωση εννέα επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στην περιοχή της Κ. Αμπέλας λόγω της μη πρόβλεψης κόμβου στο ύψος Βαμβακοφύτου- Κάτω Αμπέλας.

 

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ένα ζήτημα που προ­κύπτει γι τις επιχειρήσεις μας σε τμήμα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Προμαχώ­νας – Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο 23° χιλ. (στο ύψος σούπερ – μάρκετ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗΣ).Όλες οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην περιοχή της Κάτω Αμπέλας, στην άτυπη αυτή βιομηχανική ζώνη της πόλης του Σιδηροκάστρου, επικοινωνούσαμε με τον εν λόγω άξονα με άμεση έξοδο στο σκέλος του δρόμου Προμαχώνα, στο προαναφερόμενο ύψος του σούπερ μάρκετ ΤΣΙΝΤΣΑΡΗ. Τώρα με την οριστικοποίηση της σύνδεσης του δρόμου με το νέο τμήμα της Εγνα- τίας Οδού, η έξοδος φαίνεται ότι καταργείται, με αποτέλεσμα να αποκοπούμε εντελώς από τον δρόμο. Για εμάς είναι ζωτικής σημασίας η άμεση επικοινωνία με την Εγνατία Οδό, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί και λειτουργούσε όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έχουμε δομήσει την λειτουργία των επιχειρήσεών μας με αυτή την κατάσταση. Τυχόν κλείσιμο αυτής της εξόδου θα δημιουργήσει στις επιχειρήσεις μας δυσμενέ­στατες συνθήκες, αφού με το κλείσιμο της εξόδου η επίσκεψη των διερχομένων (διότι κυρίως με αυτούς τους πελάτες δουλεύουμε), θα πρέπει να γίνεται από τον επόμενο κόμβο, ο οποίος βρίσκεται τρία (3) χιλιόμετρα παρακάτω.Όπως αντιλαμβάνεστε, όταν κάποιος περάσει από το σημείο του ενδιαφέροντος, χωρίς την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης, είναι δύσκολο, σχεδόν αδύνατο, να επιστρέφει. Μια τέτοια δυσάρεστη εξέλιξη, με την αναμενόμενη μείωση της προσέλευσης των πελα­τών στις επιχειρήσεις μας, την οποία εκτιμούμε ότι θα ανέλθει σε ποσοστό άνω του 80%, θα είναι καταστροφική, διότι θα επιφέρει μείωση του αριθμού των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μας και πιθανότατα το οριστικό κλείσιμο αυτών.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, στην εποχή αλλά και στην περιοχή που ζούμε, οι θέσεις εργασίας είναι δυσεύρετες, όπως επίσης και οι επιχειρήσεις στις οποίες δουλεύουν. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να πράξετε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να μην κλεί- σουν οι επιχειρήσεις μας, στοιχεία των οποίων σας αναφέρουμε παρακάτω, πράγμα που είναι βέβαιο ότι θα συμβεί με το κλείσιμο της εξόδου. Συμπληρωματικά σας αναφέρουμε ότι και σα άλλα σημεία του άξονα υπάρχουν τέτοιες έξοδοι (Μελενκίτσι, Παλαιόκαστρο – Καμαρωτό Βαμβακόφυτο). Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι για την διατήρηση της εξόδου δεν θα απαιτηθούν μεγάλες δαπάνες, καθώς αυτή υφίσταται και λειτουργεί. Όπως επίσης να ανα­φέρουμε ότι η περιοχή αυτή που βρίσκονται οι επιχειρήσεις μας έχει χαρακτηρισθεί τουρι­στική περιοχή, είναι ο πρώτος αστικός χώρος μετά τα σύνορα της Βουλγαρίας και η διέλευση τόσο των ελλήνων όσο και των ξένων τουριστών (κυρίως Βούλγαροι και Ρουμάνοι), είναι πολύ μεγάλη, καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Επειδή είστε άνθρωπος της αγοράς και αντιλαμβάνεστε την αγωνία των επιχειρή­σεων, σας ζητούμε να μεριμνήσετε ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο παραπάνω πρόβλημά μας, καθώς είναι ζήτημα επιβίωσης πολλών ανθρώπων, επιχειρηματιών και εργαζομένων, καθώς και ενός ευρυτέρου κύκλου επιχειρηματιών συνεργαζομένων με τις επιχειρήσεις μας (προμηθευτών κ.λ.π.). Σας ενημερώνουμε ότι στο αίτημά μας έχουμε σύμφωνο, συμπαραστάτη και άμεσα θίγόμενο τον Δήμο Σιντικής. Τέλος, σας παρακαλούμε να μεριμνήοετε, ώστε μέχρι την αποπεράτωση του έργου να διατηρηθεί έστω και μία προσωρινή έξοδος προςτην Εγνατία Οδό.

 

 

Πηγή: sertharros.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *