Διόδια στα σύνορα στον Προμαχώνα

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται πλέον η κατασκευή του σταθμού διοδίων ένα μόλις χιλιόμετρο πριν από τα σύνορα Ελλάδας – Βουλγαρίας στον Προμαχώνα.

Στο ρεύμα της ανόδου προς Βουλγαρία οι σταθμοί ελέγχου των οχημάτων είναι ήδη έτοιμοι – μένει μόνο να τοποθετηθούν οι προστατευτικές μπάρες. Στο ρεύμα της καθόδου, οι εργασίες υπολείπονται ελαφρώς.

 

Σε κάθε περίπτωση μας χωρίζουν λίγες μόνο μέρες από το επίσημο άνοιγμα των σταθμού διοδίων. Αναλόγως και του αντιτίμου που θα μπει, αναμένεται μία μικρή μείωση της κίνησης στο εξερχόμενο ρεύμα, τουτέστιν από Έλληνες που μεταβαίνουν στη Βουλγαρία.

 

Αν και, εδώ που τα λέμε, με την ελληνική οικονομία εντελώς γονατισμένη,ακόμα και οι Έλληνες επιχειρηματίες που μέχρι πρότινος δεν είχαν λόγο να πηγαίνουν στη γείτονα, πλέον απέκτησαν – ανοίγουν λογαριασμούς σε τραπεζικά ιδρύματα του Πετριτσίου και του Μπλαγκόεβγκραντ και στήνουν υποκαταστήματα ή μεταφέρουν τις έδρες των επιχειρήσεων τους εκεί.

 

Όσο για τους Βούλγαρους που κατεβαίνουν στην Ελλάδα, αυτούς δε νομίζω να τους αποθαρρύνει το όποιο αντίτιμο των διοδίων.

 

Εκεί βέβαια, ως Σερραίοι, έχουμε το πρόβλημα ότι δεν απορροφούμε ούτε ένα 5% των γειτόνων που περνούν τα σύνορα.

 

Αλλά, το ‘χουμε ξαναπεί. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται σχεδιασμό και σοβαρότητα, και από αυτά τα δύο έχουμε χρόνιο έλλειμμα.

 

ΑΛ.ΑΡ.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *