Δύο εκδηλώσεις για τους νέους διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Με το γενικό σύνθημα «Ναι στο Χριστό και την Εκκλησία’ ‘Όχι στα Ναρκωτικά» η Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου διοργάνωσε δύο εκδηλώσεις για τους νέους της μικρούς και μεγάλους…

Η πρώτη με αφορμή την εορτή του Αγίου Λουκά του Ιατρού για το σύλλογο ΄΄Σ.Υ.Φ.Α.Μ.Ο.Σ΄΄ δηλαδή τους λάτρεις των δίτροχων μοτοσικλετιστών οι οποίοι έχουν ως προστάτη τους τον Άγιο Λουκά.

 

Το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός στον Ι. Ναό Αγ. Παρασκευής Σιδηροκάστρου και αρτοκλασία στο προαύλιο του Ι. Ναού .

 

Στη συνέχεια η εικόνα του Αγίου τοποθετήθηκε σε εμφανή χώρο σε μια μηχανή και με τη συνοδεία άλλων 60 περίπου μηχανών περιφέρθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και της γύρο περιοχής.

 

Είναι αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι ναοί άνθρωποι με μηχανές και παιδιά με παπάκια κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις. Φέτος επικεφαλής της πρωτότυπης αυτής παρέλασης με μηχανές ήτο ο δήμαρχος Σιδηροκάστρου.

 

Η δεύτερη αθλητική γιορτή είχε σχέση με τη λήξη των Κατηχητικών Σχολείων και των ομάδων μας και κατ’ αυτήν διοργανώθηκαν αγώνες ποδοσφαίρου-σάλας κλειστού χώρου στο κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροκάστρου για τα παιδιά των Χ.Μ.Ο. μας την 13 Ιουνίου.

 

Σε δύο ομάδες μικρά Δημοτικού και μεγαλύτερα Γυμνασίου-Λυκείου αγωνίστηκαν άνω των 300 παιδιών από τις περισσότερες ενορίες μας. Νικητής του πρώτου ομίλου η ομάδα της ενορίας της ΄΄ Κοίμησης ΄΄ και του δεύτερου ομίλου η ενορία της ΄΄ Ηράκλειας ΄΄.

 

Συγχαρητήρια αξίζουν στον εμπνευστή και διοργανωτή της εκδήλωσης Π. Παύλο Παπαδόπουλο καθώς και στους Ιερείς των ενοριών μας οι οποίοι και εργάζονται πολύ καλά στις ενορίες τους και στέκονται δίπλα στα παιδιά μας σε κάθε ευκαιρία με πολύ καλά αποτελέσματα. Τα παιδιά χάρηκαν και ευχαριστήθηκαν με την όλη διοργάνωση.

 

Τέλος την 16 Ιουνίου προγραμματίζεται από την Ι. Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ΄΄παγκοινιά΄΄ δηλαδή κοινή εργασία όλων των Ιερέων μας για τον καθαρισμό και τον ευπρεπισμό των χώρων των Κατασκηνώσεων που θα λειτουργήσουν από 20 Ιουνίου έως τέλος Ιουλίου με τη συμμετοχή 500 και πλέων παιδιών.

 

Ήδη ο αριθμός των συμμετεχόντων έχει κλείσει και γίνονται δεκτοί μόνο επιλαχόντες.

 

Η συμμετοχή στις κατασκηνώσεις είναι δωρεάν όπως κάθε χρόνο.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *