Δ. Βίτσας: Γνωρίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν τα συζητάμε

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941.

 

 

Ο υπουργός απηύθυνε χαιρετισμό τονίζοντας ότι «ως Ελληνίδες και Έλληνες, έχουμε τη θέληση, έχουμε τη δυνατότητα, έχουμε τα μέσα, πολύ περισσότερο έχουμε το ψυχικό σθένος να υπερασπίσουμε τα δίκαια της πατρίδας μας, τα δίκαια της ανθρωπότητας και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

 

«Η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα η οποία σέβεται τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και δεσμεύεται από αυτούς. Τίποτα δεν μας έχει χαριστεί. Για εμάς δεν υπάρχουν “γκρίζες ζώνες”. Σεβόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματα όλων αλλά και υπερασπιζόμαστε τα δικά μας, τα οποία και τα γνωρίζουμε και δεν τα συζητάμε».

 

Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα, κατά τη διάρκεα επίσκεψής του στο Οχυρό Ιστίμπεη στις Σέρρες, όπου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τη μάχη των οχυρών κατά τη γερμανική εισβολή που ξεκίνησε στις 6 Απριλίου 1941.

 

Σε ερώτηση για το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup ο κ. Βίτσας είπε πως το Εurogroup της Παρασκευής σημείωσε ένα μεγάλο βήμα ώστε να κλείσει η αξιολόγηση. Πρόσθεσε ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης θα μας φέρει σε μια κανονικότητα αλλά και ανοίγει ελπίδες, ώστε η χώρα να μπει στην ποσοτική χαλάρωση. Αυτό, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, σημαίνει ότι θα ενισχυθεί η εσωτερική οικονομία αλλά και θα υπάρξει διευθέτηση για τα μεσοπρόσθεσμα και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για τη διαχείριση του χρέους.

 

Ο κ. Βίτσας συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα αλλά υπάρχουν ακόμα ζητήματα που πρέπει να γίνουν και να συζητηθούν. «Αυτός ο μήνας θα είναι ένας μήνας συνεχών διεργασιών αλλά νομίζω ότι πια ανοίγουμε το μονοπάτι, ώστε στα μέσα του 2018 η χώρα να μην είναι υπό επιτροπεία και ν’ αρχίσει να ακολουθεί την ευρωπαϊκή κανονικότητα» κατέληξε.

 

Στη συνέχεια έδωσε την εκκίνηση του αγώνα δρόμου «Δρόμος Θυσίας», μήκους 14 χιλιομέτρων, που τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΘΑ-ΑΣΑΕΔ και στον οποίο πήραν μέρος και σπουδαστές στρατιωτικών σχολών.

 

 

Ακολούθησε ξενάγηση στο Οχυρό και στη συνέχεια ο κ. Βίτσας απένημε τον θυρεό του ΥΠΕΘΑ στον Κωνσταντίνο Κυριακού, αδελφό του Δεκανέα Ηλία Κυριακού που έπεσε αγωνιζόμενος ηρωικά στη μάχη των οχυρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *