Δ.Σ. Σιντικής: Ψήφισμα συμπαράστασης των αγροτών


Το θέμα των αγροτών και των κινητοποιήσεών τους, τέθηκε κατά τη διάρκεια της 6ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αποφασίσθηκε να συνταχθεί και να εκδοθεί ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής εκφράζει την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών και κτηνοτρόφων που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και κατ’ επέκταση για την επιβίωση τους.

Ως γεωργοκτηνοτροφικός Δήμος, γνωρίζουμε τις σκληρές και αντίξοες συνθήκες, αλλά και τη συνεχή αγωνία τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την παραγωγή και το οικογενειακό τους εισόδημα.

Αναγνωρίζοντας τον κορυφαίο ρόλο του πρωτογενούς τομέα για τη τοπική και εθνική μας οικονομία, στηρίζουμε τα διαμορφωμένα αιτήματα τους και τον αγώνα τους για δικαιοσύνη, με μέτρα όπως:

• Μείωση του κόστους παραγωγής.

• Μη εφαρμογή και επαναδιαπραγμάτευση της Νέας ΚΑΠ.

• Λήψη μέτρων και έλεγχοι από την Κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής & μελισσοκομικής παραγωγής.

• Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής ώστε να εξασφαλίζεται εισόδημα για τις βιοποριστικές και καλλιεργητικές ανάγκες.

Τέλος, επειδή η Αγροτική Ανάπτυξη αποτελεί διαχρονικά έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της οικονομίας του Δήμου και της χώρας μας, το Δημοτικό Συμβούλιο Σιντικής , καλεί τη κυβέρνηση να λάβει όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που θα συμβάλουν στη βελτίωση των τιμών όλων των αγροτικών προϊόντων, στη μείωση του κόστους παραγωγής και στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος, προωθώντας παράλληλα την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων τεχνικών έργων που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα.

Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον Τοπικό και ηλεκτρονικό τύπο και να αποσταλεί στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στους Βουλευτές της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών και στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *