Εγνατία Οδός: Υπεγράφη η νέα σύμβαση λειτουργίας και συντήρησης του κάθετου άξονα Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα

Υπεγράφησαν οι νέες συμβάσεις λειτουργίας και συντήρησης για το οδικό δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που διαχειρίζεται η Εγνατία Οδός ΑΕ, συνολικού μήκους 864 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 54,9 εκατ. ευρώ…

 

 

Στις εργολαβίες που ξεκινούν σήμερα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με ανάδοχο την ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, περιλαμβάνεται το σύνολο των υπό κυκλοφορία τμημάτων της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων, ενώ προβλέπεται να ενταχθούν και τα νέα τμήματα που κατασκευάζονται και αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία μετά την ολοκλήρωσή τους το προσεχές χρονικό διάστημα.

 

Οι εργολαβίες αφορούν τη λειτουργία και συντήρηση τού ανατολικού και δυτικού τομέα της Εγνατίας και των κάθετων αξόνων (2015 – 2018). Στον δυτικό τομέα περιλαμβάνονται το τμήμα της Οδού από την Ηγουμενίτσα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Κλειδιού και ο κάθετος άξονας Σιάτιστα – Καστοριά – Ιεροπηγή (Α29).

 

 

Στον ανατολικό, η Εγνατία Οδός (Α2) από τον ανισόπεδο κόμβο (Α/Κ) Κλειδιού μέχρι τους Κήπους, ο κλάδος ΠΑΘΕ από τον Α/Κ Καλοχωρίου μέχρι τη θεσσαλονίκης και τους κάθετους άξονες Α/Κ Αξιού – Ευζώνων (Α1), Α/Κ Λαγκαδά – Σερρών – Προμαχώνα (Α25) και Α/Κ Ανατολικής Κομοτηνής – Νυμφαίας (Α23). Η χρονική διάρκεια των έργων είναι 36 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *