Εκδήλωση μνήμης στους Κύπριους αγωνιστές

 Με αφορμή τα 20 χρόνια από την θυσία των ηρώων της Κύπρου Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και την επίσκεψη του συλλόγου μοτοσικλετιστών «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» Κύπρου στο Σιδηρόκαστρο, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα του πεσόντος ήρωα Γ. Κατσάνη, από τον Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριο.

Σαράντα μοτοσικλετιστές μετά από μια εντυπωσιακή πορεία από το Τελωνείο του Προμαχώνα, συνοδεία και της Αστυνομίας, έφθασαν στην πλατεία Σιδηροκάστρου και κατέληξαν στο άγαλμα του εθνικού ήρωα Γ. Κατσάνη, όπου μετά την επιμνημόσυνη δέηση, κατέθεσαν στεφάνι ως ένδειξη τιμής για τον ήρωα που έχασε τη ζωή του στην Κύπρο. Η «Πορεία Ελευθερίας» του συλλόγου είναι ένα οδοιπορικό με μοτοσικλέτες σε ευρωπαϊκές χώρες. Όπως και το 1996, η πορεία των μοτοσικλετιστών ξεκίνησε από το Βερολίνο στις 16 Ιουλίου, κινήθηκε μέσω Πράγας, Βουδαπέστης, Βελιγραδίου, Σόφιας και μετά από την πόλη του Σιδηροκάστρου και των Σερρών θα κατευθυνθούν Θεσσαλονίκη, Αθήνα για να τερματίσουν το οδοιπορικό τους στη Λευκωσία. 

Ο Δήμαρχος Σιντικής τους καλωσόρισε στην πόλη του Σιδηροκάστρου, ενώ με εμφανή τη συγκίνηση στο λόγο που έδωσε, ανέφερε ότι είναι τιμή για το Δήμο η επίσκεψη του Συλλόγου. Σε συγκινητικό κλίμα έγινε και η ανταλλαγή αναμνηστικών. Ο Δήμαρχος τους χάρισε μια εικόνα του Αγίου Λουκά, για να τους προστατεύει στα ταξίδια τους, ενώ ο σύλλογος μοτοσικλετιστών χάρισαν στο Δήμαρχο μία μπλούζα με το λογότυπο του και μια τιμητική πλακέτα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σιδηροκάστρου κύριος Ιωαννίδης Συμεών, η σύζυγος του αείμνηστου Γ. Κατσάνη με τη σύζυγό του, η κόρη του Τάσου Ισαάκ, εκπρόσωποι του ΣΥ.ΦΑ.ΜΟ.Σ., ο σύλλογος Κυπρίων Σερρών και πλήθος κόσμου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *