Εκδηλώσεις για τον Αναστάσιο Παλλατίδη

Τελέστηκε (6.3.16) το πρωί το 168ο Αρχιερατικό Μνημόσυνο του Αναστάσιου Παλλατίδη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στις 10 το πρωί. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε  εκδήλωση, στο κέντρο ” Ομόνοια” κατά την οποία  παρουσιάστηκε  το βιβλίο της Αικατερίνης Κουμλίδου ” ΜΕΛΕΝΙΚΟΝ…των Ελλήνων οι κοινότητες”. Το βιβλίο παρουσίασε  ο τακτικός καθηγητής του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  Κωνσταντίνος Νιχωρίτης, ενω η κυρία Αικατερίνη Κουμλίδου μίλησε με θέμα ” Η εκπαίδευση στο Μελένικο κατά τον 19ο αιώνα και η συμβολή του Αναστασίου Παλλατίδη στη λειτουργία της Σχολής Μελενίκου”.

Ο κ. Πέτρος Κοκόζης διάβασε την διαθήκη του Παλλατίδη, ενω ο Λαογράφος και Αδαμόπουλος απήγγειλε ποίημα της εποχής.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με την Μικτή Χορωδία του Συλλόγου ” Φίλοι Βυζαντινής και Δημοτικής Μουσικής Σιδηροκάστρου” υπό την διεύθυνση του Νικόλαου Καλαϊτζή.  Η σοπράνο Κατερίνα Μακρή τραγούδησε τον Ύμνο εις την Ιερόν Σκιάν του Παλλατίδη σε στίχους Γαϊου Λαζάρου και μουσική GiuseppeVerdi.

 

Στην εκδήλωση που σημείωσε επιτυχία, παρευρέθηκαν μεταξύ των άλλων, ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης, ο αντιδήμαρχος Τάσος Αβραμίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Σίμος Ιωαννίδης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων Γιώργος Τάτσιος και πλήθος κόσμου. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *