Επιστολή Τζιτζικώστα για την ψηφιακή τηλεόραση στις Σέρρες

Ο περιφερειάρχης ζητά να αποκατασταθεί η αδικία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι οποίοι δεν εκπέμπουν στην περιφέρεια…

 

 

Επιστολή σχετικά με τη δυνατότητα ψηφιακής εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών των Σερρών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έστειλε ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

 

Στην επιστολή του ο κ. Τζιτζικώστας ζητά να αποκατασταθεί η αδικία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, οι οποίοι δεν εκπέμπουν στην περιφέρεια, με αποτέλεσμα «οι κάτοικοι των υπολοίπων περιφερειακών ενοτήτων να μην μπορούν να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα των Σερρών, όταν μάλιστα μόνο στη Θεσσαλονίκη διαβιούν περίπου 200.000 Σερραίοι στην καταγωγή».

 

«Το παράδοξο σ’ αυτήν την περίπτωση είναι πως η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών μπορεί να ενημερώνεται για ζητήματα που αφορούν σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ δεν έχει πρόσβαση σε τηλεοπτικούς σταθμούς της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία υπάγεται διοικητικά», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Αναφερόμενος στο παράδοξο της ψηφιακής υπαγωγής της ΠΕ Σερρών στην ευρύτερη περιοχή εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και όχι στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας ζητά από τον υπουργό «να αποκατασταθεί άμεσα αυτή η δυσλειτουργία,  και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε οι κάτοικοι των Σερρών να έχουν πρόσβαση στους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να ενημερώνονται για ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

 

Η επιστολή του κ. Τζιτζικώστα κοινοποιείται προς τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο και το γενικό διευθυντή της Digea Γιώργο Μαθιό.

 

Πηγή: voria.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *