Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφύτου

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής για το 2/θεσιο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βαμβακοφύτου του Δήμου Σιντικής που έχει ιδρυθεί από το 2006 και στερείται στέγης και οι μαθητές εξυπηρετούνται από τις αντίστοιχες δομές Ειδικών Σχολείων της πόλης των Σερρών.

 

Η κατάσταση αυτή έχει σαν αποτέλεσμα μια ανείπωτη ταλαιπωρία για γονείς και περί των 17 μαθητών-παιδιών με νοητική, κυρίως, στέρηση, λόγω της μεγάλης απόστασης που πρέπει να διανύουν καθημερινά, για την εξυπηρέτηση των σχολικών αναγκών τους αναφέρεται στην ερώτηση των βουλευτών.

Βάσει αυτής  ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, ώστε να δρομολογηθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα στέγασης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Σιδηροκάστρου και να παραδοθεί προς χρήση τον προσεχή Σεπτέμβριο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Για το θέμα είχε προηγηθεί  ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  «Εμμανουήλ Παππάς στην οποία εκφράζεται η αγωνία  τους και παράλληλα ζητούν   συνάντηση με τη Δημοτική αρχή και άμεση ολοκλήρωση σε συνεργασία αν χρειαστεί με την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, με τους τοπικούς Βουλευτές και την κα.Υπουργό, για την επίλυση του θέματος.

 

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δοχουχτσίδης διαβεβαίωσε πως θα βρεθεί το ποσό – 30.000 Ευρώ-για την επίλυση του θέματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *