Ζήτησαν έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής

Την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής για να συζητηθεί την υπόθεση των 24 στρεμμάτων στο γεωθερμικό πεδίο που βγήκαν σε πλειστηριασμό , ζήτησαν εγγράφως 10 δημοτικοί σύμβουλοι, κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου της Τετάρτης (27/3) .


Κατά τη συνεδρίαση ο πρώην δήμαρχος κ. Αθανάσιος Σπάσης έθεσε , προ ημερήσιας διάταξης θέμα μείωσης των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων , ζητώντας από την δημοτική αρχή να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Το Συμβούλιο αποφάσισε την δημοπράτηση των  δυο καταστημάτων καταστημάτων ( 1 και 3)  στην κοιλάδα του Σιδηροκάστρου, ενώ έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Αβραάμ Κοτσαρίδη – ο οποίος απουσίαζε από τη συνεδρίαση – από εκπρόσωπο του Δήμου στον Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας , θέση στην οποία τοποθετήθηκε ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καρύδας.

Το Συμβούλιο ενημερώθηκε επί του πορίσματος του έκτακτου διαχειριστικού ελέγχου που έγινε στην αμιγή Κοινοτική Επιχείρηση Αγκίστρου « Μέγας Αλέξανδρος», στο οποίο καταλογίζεται κακή διαχείριση από αμέλεια κατά παράβαση καθήκοντος , στην τότε Κοινοτική αρχή του Αγκίστρου, ύψους 452.000 ευρώ. Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα , ο οποίος ερευνά τυχόν  ποινικές ευθύνες.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν και για τον υδροηλεκτρικό σταθμό Αγκίστρου που εδώ και δυο χρόνια δεν λειτουργεί , με συνέπεια να χάνει ο δήμος κάθε μήνα σχεδόν 25-30.000 ευρώ. Ο σταθμός έπαθε κάποια βλάβη , η οποία ακόμη δεν αποκαταστάθηκε ενώ δεν έγινε και η απαιτούμενη συντήρηση. Το κόστος της βλάβης και της συντήρησης εκτιμάται σε  περίπου 18.000 ευρώ.  

Το Συμβούλιο αποφάσισε και την πρόσληψη 22 καθαριστριών για τα σχολεία στον Δήμο για το 2013, ενώ ενέκρινε και το ποσό των 414.000 ευρώ για έργα συντήρησης του οδικού δικτύου. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *