Ημερίδα για την ανάδειξη των οχυρών Μπέλλες – Αγκίστρου

Στο πλαίσιο πρωτοβουλιών για την αξιοποίηση και την ανάδειξη της οχυρωματικής «Γραμμής Μεταξά» στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και γενικότερα την προώθηση του ιστορικού τουρισμού στο βόρειο τμήμα των Σερρών ο δήμος Σιντικής σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Άγκιστρο Δράση, πραγματοποιεί εκδήλωση – ημερίδα με θέμα : «OΧΥΡΑ ΜΠΕΛΛΕΣ & ΑΓΚΙΣΤΡΟΥ : ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ». H εκδήλωση – ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016 στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Νέο Πετρίτσι και τελεί υπό την αιγίδα της υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης κυρίας Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση – ημερίδα συμμετέχουν :

* Η υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, θα μας παρουσιάσει πρωτοβουλίες που αναμένεται να αναληφθούν σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τις περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας,   Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και με τους δήμους Σιντικής (Σερρών), Κάτω Νευροκοπίου (Δράμας), Μύκης (Ξάνθης) και Κομοτηνής (Ροδόπης) –δήμους στα διοικητικά όρια των οποίων υπάρχουν οχυρά-  στο πλαίσιο συνολικής αξιοποίησης και ανάδειξης των έργων αυτών που σημάδεψαν τη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

* Ο διευθυντής της νεοσύστατης Υπηρεσίας Αξιοποίησης  Ακίνητης Περιουσίας  Ενόπλων Δυνάμεων κ.Γιώργος Ζησιμάτος θα μας παρουσιάσει το νέο πλαίσιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και τις δυνατότητες συνεργασίας με ΟΤΑ, φορείς και ιδιώτες με στόχο την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, μεταξύ των οποίων υπέργειες και υπόγειες εγκαταστάσεις της ¨Γραμμής Μεταξά».

*Ο διευθυντής του Ταμείου Εθνικής Άμυνας κ.Γιώργος Σταθιάς, θα μας παρουσιάσει το σχέδιο συνολικής ανάδειξης και αξιοποίησης της «Γραμμής Μεταξά», από το Μπέλλες έως την Ροδόπη, μέσω δικτύωσης και συνεργασίας με ΟΤΑ, φορείς και ιδιώτες, στο πλαίσιο προώθησης του ιστορικού τουρισμού.

*Ο δημοσιογράφος κ.Παναγιώτης Σαββίδης, θα μας παρουσιάσει τη σημερινή κατάσταση των οχυρών της «Γραμμής Μεταξά» καθώς και πετυχημένα παραδείγματα αξιοποίησης και ανάδειξης αντίστοιχων έργων στο εξωτερικό (Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο κ.α.).

 

*Η  αρχιτέκτονας – μηχανικός κυρία Αννίτα Κλέμου θα μας παρουσιάσει το προτεινόμενο project της Kοιν.Σ.Επ Αγκιστρο Δράση στο συγκρότημα του Οχυρού Καρατάς για τη μετατροπή του σε Θεματικό Ιστορικό Πάρκο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *