Η απάντηση του Δήμου Σιντικής για τον ΧΑΔΑ Κ. Αμπέλας

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με την μεταφορά των στερεών αποβλήτων από τον Χ.Α.Δ.Α. της Τ.Κ. Γονίμου στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμάτων στην περιοχή της Αμπέλας,  παρουσιάζουμε μόνο τα δεδομένα ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Α. Επι προηγούμενης Δημοτικής Αρχής στις 31-3-2011 κατατέθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, από το Δήμο Σιντικής μελέτη για την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Γονίμου συνοδευόμενη με την απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Πετριτσίου (32/2010) για παύση λειτουργίας του, καθώς και με την απόφαση 191/2010 του Δ.Σ. του Δήμου Σιδηροκάστρου για την αποδοχή των απορριμμάτων στον Χ.Α.Δ.Α. Αμπέλας.  

Β. Με βάση αυτή τη μελέτη εκδόθηκε η σχετική άδεια αποκατάστασης από την Α.Δ.Μ.Θ. με αρ. πρωτ. 2723/26/5/2011, όπως τροποποιήθηκε με την 6284/18-7-2014. Αυτή  στη σελ. 3 αναφέρει: …η μεταφορά των αποβλήτων θα γίνει στον ΧΑΔΑ  Δ.Κ Αμπέλας….

Γ. Το Νοέβριο του 2011 ο Δήμος Σιντικής ανέθεσε με την υπ. αριθμ. 409/09.11.2011 απόφαση του  το έργο αποκατάστασης στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε».

Δ. Η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε συνέταξε την οριστική μελέτη, δημοπράτησε το έργο και ο εργολάβος της άρχισε τις εργασίες  στις 17/10/2015, σύμφωνα με αυτά που είχαν συμφωνηθεί και δημοπρατηθεί  (για όλους τους Χ.Α.Δ.Α του Νομού Σερρών) !

Ε. Η νέα Δημοτική αρχή και ο Δημαρχός της κος Φώτης Δομουχτσίδης μπροστά σε αυτό το πρόβλημα που είχε υπογραφεί, απαίτησε και πέτυχε:

1. Από την Εγνατία Οδό Α.Ε. την μεταφορά των απορριμάτων στον Χ.Υ.Τ.Α. Παλαιοκάστρου σαν ιδανική λύση

2. Από τον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας την ταφή των απορριμμάτων στον Χ.Υ.Τ.Υ. Παλαιοκάστρου.

3. Και σε κάθε περίπτωση, να εξασφαλίσει την σωστή κατασκευή των έργων αποκατάστασης, που γίνονται για την προστασία του περιβάλλοντος κλείνοντας το χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των στερεών αποβλήτων.

Η παραπληροφόρηση και τα ψέματα έχουν και όρια.

Πρέπει όμως “όποιος λέει πολλά ψέματα να έχει και πολύ καλή μνήμη”.

Πού ήταν κάποιοι από αυτούς τους ¨ακτιβιστές¨ το 2011; Μήπως Πρόεδροι στο Δημοτικό Συμβούλιο,  μήπως Αντιδήμαρχοι, μήπως Πρόεδροι σε οργανισμούς του Δήμου και συμφωνούσανε και υπογράφανε αυτοί τις αποφάσεις ,προσπαθώντας τώρα να φορτώσουν τις αμέλειες τους σε άλλους?

Φτάνει πια.

Ο κόσμος ξέρει!

Ο κόσμος γνωρίζει!

 

Ο κοσμος κρίνει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *