Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου

Η Δημοτική βιβλιοθήκη Σιδηροκάστρου γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου (ημερομηνία γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν) στις 2 Απριλίου παρέα με παιδιά από σχολεία της πόλης.

 

Συγκεκριμένα μετά από προγραμματισμένη επίσκεψη ήρθαν στη βιβλιοθήκη το 3ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου και «ζωντανέψαμε» παλιά επαγγέλματα βασιζόμενοι στο βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη «Παλιά επαγγέλματα ζωντανέψτεεε…!». Έτσι τα παιδιά έμαθαν για τον παγωτατζή, το λούστρο, τον τσαγκάρη, τη μοδίστρα, τον τελάλη, τον εφημεριδοπώλη, τον πεταλωτή, το γαλατά και το νερουλά. Ενθουσιάστηκαν όταν βγάλαμε από το «μαγικό» μας μπαούλο 

 

εργαλεία  που χρησιμοποιούσε ο κάθε επαγγελματίας και τους

 υποδύθηκαν με κέφι! Έπειτα μέσα από αινίγματα προσπάθησαν να ξαναθυμηθούν τα επαγγέλματα και ζωγράφισαν τον επαγγελματία που τους έκανε εντύπωση. Γιατί πολύ σημαντικό είναι να γνωρίζουμε και να μην ξεχνάμε το παρελθόν μας. Χάρισαν στη βιβλιοθήκη κάρτα με θέμα την ημέρα αυτή. Συνοδοί των παιδιών ήταν οι νηπιαγωγοί Ευαγγελία Βίσκα και Αγγελακοπούλου Ανθή.

 

 

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το χώρο μας το 4ο Νηπιαγωγείο Σιδηροκάστρου. Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο, ξεφύλλισαν παιδικά βιβλία και ακολούθησε η ανάγνωση του παραμυθιού «Η Τοσοδούλα» του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Έτσι  μέσα από το παραμύθι πήραν το μήνυμα για τις αληθινές αξίες της φιλίας και της αγάπης. Άλλωστε τα παιδιά προσπαθούν να ταυτίσουν τον εαυτό τους με τους ήρωες των παραμυθιών και «ζουν» έντονα τη δράση. Ζωγράφισαν το καθένα ό,τι του έκανε εντύπωση από την ιστορία. Χάρισαν στη βιβλιοθήκη με αφορμή τη μέρα που γιορτάζουμε αφίσα με ζωγραφιές δικές τους και τα ονόματά τους. Συνοδοί των παιδιών ήταν οι νηπιαγωγοί Μαυροφρύδου Χαρούλα και Βαϊζίδου Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *