Η εκδήλωση «ΡΟΥΠΕΛ 1941-Η Αναβίωση» θέμα συζήτησης-ενημέρωσης στο Δ.Σ. Σιντικής μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης


Μετά από αίτημα δέκα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα των παρατάξεων «Σιντική Νέα Εποχή» και «Ενωμένη Σιντική» θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής η διοργάνωση της εκδήλωσης «ΡΟΥΠΕΛ 1941-Η Αναβίωση». Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, στις 18:30 το απόγευμα.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου ζήτησε να συζητηθεί το εν λόγω θέμα προκειμένου, η δημοτική αρχή να απαντήσει ποιες ενέργειες έχει κάνει προκειμένου να διεξαχθεί η φετινή διοργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Infonews24, πρόθεση της νέας Δημοτικής Αρχής ήταν η αναβίωση να γίνει την ημέρα τέλεσης του Μνημόσυνου στο Οχυρό Ρούπελ στις 7 Απριλίου. Η πρόθεση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σωματείου «ΣΤΕΝΩΠΟΣ» και των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, καθώς η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώνεται τις πρώτες ημέρες του Μαΐου. Οι ίδιες πληροφορίες, αναφέρουν ότι εν τέλει, η Δημοτική Αρχή ανακάλεσε και «πήρε» πίσω την πρόθεση που είχε μέχρι πρότινος, μετά τις διαμαρτυρίες που υπήρχαν.

Συγκεκριμένα, το αίτημα που εστάλη στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής αναφέρει:

Σύμφωνα με το Άρθρο 4, κεφ. Α παρ. 1(δ)και (ε) συνδυαστικά, του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Δια μέσου της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κ. Πρόεδρε του ΔΣ

Η αναβίωση της εποποιίας του Ρούπελ με κόπο και σκληρή δουλειά εθελοντές της πόλης μας εδώ και χρόνια πέτυχαν να την κάνουν μια πετυχημένη εκδήλωση που κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες έρχονται στην περιοχή μας για να την απολαύσουν. Αυτό πέραν της ιστορικής σημασίας και της ανάδειξης του τόπου μας έχει και σοβαρές οικονομικές διαστάσεις για τους επαγγελματίες της περιοχής μας σε όλο το μήκος και πλάτος του δήμου μας.

Επειδή οι διαδικασίες προετοιμασίας είναι απαιτητικές και ο χρόνος πλέον εξαντλείται Επειδή με διάφορες δηλώσεις του κ. δημάρχου και πληροφορίες που διακινούν συνεργάτες του έχουν δημιουργηθεί ερωτήματα και ανησυχίες στην κοινωνία οι οποίες αποτυπώνονται και στον τοπικό τύπο σε ότι αφορά την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει η κατάκτηση αυτή των δημοτών να τεθεί σε κίνδυνο απο οποιαδήποτε αιτία.

Οι παρακάτω δέκα δημοτικοί σύμβουλοι που αποτελούμε πλέον του 1/3 των μελών του δημοτικού συμβουλίου [( άρθρο. 4 παρ 1(δ)] αλλά και το σύνολο των συμβούλων της μειοψηφίας [Άρθρο 4 παρ. 1 (ε)] όπως ο νόμος ορίζει, ζητάμε ΑΜΕΣΗ έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με ένα και αποκλειστικό θέμα την «πλήρη ενημέρωση για το θέμα της εκδήλωσης Ρούπελ 1941- Η Αναβίωση» όπου καλείται ο κ. Δήμαρχος να ενημερώσει αναλυτικά το σώμα και την κοινωνία στα παρακάτω:

Τις προθέσεις σας σε ότι αφορά την εκδήλωση και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών που έχετε καθορίσει.

Τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Το πρόγραμμα των δράσεων που έχετε σχεδιάσει να συμπεριληφθούν στην δράση.

Τις ημερομηνίες στις οποίες προτίθεστε να πραγματοποιήσετε την εκδήλωση.

Τους εμπλεκόμενους σε αυτήν την εκδήλωση είτε ως αναβιωτές είτε ως χορηγούς είτε ως φορείς υλοποίησης. Τον προϋπολογισμό της εκδήλωσης και τον τρόπο εξασφάλισης των πόρων.

Τις τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζετε και με ποιον τρόπο (εάν αυτές υπάρχουν) σχεδιάζετε να τις ξεπεράσετε.

Το κείμενο υπέγραψαν οι Αργυροπούλου Σταυρούλα, Δομουχτσίδης Φώτιος, Ζλατίντσης Αντώνης, Καντής Ιωάννης, Κορωνίδης Παύλος, Μαυροφρύδης Κυριάκος, Παναγιωτίδης Ιωσήφ, Σαββίδης Αθανάσιος, Τορουνίδης Ιωάννης και Τσέγκα Κυριακή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *