Η κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Σπηλαιολογίας «ο Μαύρος Βράχος»

Την Κυριακή 1-3-2015  μέσα στο ειδυλλιακό τοπίο της βόρειας πρόσοψης  του 1ου Σπηλαίου Ζεστών Νερών έκοψε τη βασιλόπιτα ο Σύλλογος Σπηλαιολογίας Σιντικής «ο Μαύρος Βράχος».

 

 

Μια εξέδρα και ένα μικρό τραπεζάκι με τη νηστίσιμη βασιλόπιτα επάνω, περίμεναν και αυτή τη χρονιά τους επισκέπτες σπηλαιολόγους με τους φίλους τους να κόψουν τη βασιλόπιτα μέσα στο θαυμάσιο χειμερινό  τοπίο Το όλο τοπίο παρουσιάζεται ως πίνακας ζωγραφικής, στον οποίο η Θεά Φύση συμπληρώνει και τον καταρράκτη να ρίχνει τα νερά του από ψηλά. Αυτά είναι τα νερά που βγαίνουν από το Μαύρο Βράχο, αφού πρώτα περνούν  μέσα από το σπήλαιο που αγωνιζόμαστε να το βρούμε και μέσα σ’ αυτό  και το Νυμφαίο του Απόλλωνα..

 Συγκινητική υπήρξε η προσέλευση των μελών και φίλων του συλλόγου που έμπρακτα εκφράζουν την αγάπη τους προς τον σύλλογό και στηρίζουν το έργο που επιφορτίσθηκε να διεκπεραιώσει.

Ο Αιδεσιμότατος πατήρ Παύλος ευλόγησε την βασιλόπιτα τιμώντας το Σύλλογό μας με την παρουσία του, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. κ. Μακάριου.

Παρών στην εκδήλωσή μας ήταν ο Δήμαρχος Σιντικής κ .Δομουχτσίδης Φώτης. και  με χαρά μας ανακοίνωσε στην ομιλία του, ότι συγκεντρώθηκαν τα στοιχεία εκείνα τα οποία κοσμούν το 1ο σπήλαιο Ζεστών Νερών . Αυτά διαβιβάσθηκαν στον  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και αναμένουμε σύντομα την κατάταξή του 1ου σπηλαίου Ζεστών Νερών στα μνημεία φυσικού κάλλους.

Τον κ. Δήμαρχο Σιντικής τον ευχαριστούμε, που αναγνωρίζει και επαινεί τις δραστηριότητες του Συλλόγου και ελπίζουμε και στην καλή συνεργασία όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου, ώστε να μας συμπαραστέκεται στις δυσκολίες που συναντούμε.

Στην ομιλία του Προέδρου  αναφέρθηκε και το θέμα της ανασκαφής στο Ιερό των βράχων, που ταλανίζει εδώ και αρκετά χρόνια το Σύλλογο..

  Ενήμερος είναι και ο τέως  Υπουργός Πολιτισμού κ. Τασούλας Κωνσταντίνος. ο οποίος κατανόησε το αίτημά του Συλλόγου, να αναλάβει η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Αθηνών την εποπτεία των ανασκαφών στο χώρο του Ιερού του Απόλλωνα και Πάνα, χωρίς τη χρηματοδότηση του Υπουργείου. Τα χρήματα  θα εξασφαλιστούν από άλλη πηγή.    

. Το αίτημα μας   διαβιβάστηκε από τον τ. Υπουργό Πολιτισμού στις 15 Ιανουαρίου 2015  προς την αρμόδια Εφορεία.

   Στις 19 Φεβρουαρίου 2015 ήρθε η αρνητική απάντηση από  την Εφορεία στο Σύλλογο, με κοινοποίηση και στο νέο Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού κ. Ξυδάκη Νικόλαο

   Παρόντες στην εκδήλωση που μας τίμησαν με την παρουσία τους ήταν, ο Αντιδήμαρχος  κ. Αβραμίδης και η Πρόεδρος του Συλλόγου ποντίων κ. Παπαδοπούλου Ρεβέκα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έκλεισε με νηστίσιμο πιάτο και ούζο στην Ταβέρνα Ξάγναντο Κάτω Αμπέλας.

 

 

Ελευθεριάδης Ελευθέριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *