Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Στα πλαίσια της πνευματικής και ποιμαντικής φροντίδας του για την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου και τους ευσεβείς κατοίκους της ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης…

και οι Ιεροκήρυκές της καθ’ όλο το διάστημα της Αγίας και Μεγάλης Tεσσαρακοστής περιόδευσαν σε όλες σχεδόν τις ενορίες της Μητροπολιτικής Περιφέρειας…

 

 Συγκεκριμμένα ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε όλες τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες , κάθε Τετάρτη βράδυ και κάθε Παρασκευή πρωί.

 

Επισκέφθηκε τα σχολεία της περιοχής και κάθε Παρασκευή απόγευμα σε δύο ενορίες ετέλεσε την ακολουθία των Χαιρετισμών της Παναγίας, ενωρίς το απόγευμα σε μικρές ενορίες και αμέσως μετά σε διπλανή μεγαλύτερη.

 

Κάθε Σάββατο και Κυριακή ετέλεσε τη Θεία Λειτουργία και ωμίλησε καταλλήλως σε διαφόρους Ιερούς Ναούς.

 

Την τελευταία Παρασκευή 27 Μαρτίου ελειτούργησε στην ενορία της Κερκίνης χάριν των Ιερέων της Μητροπόλεως ωμίλησε επίκαιρα για τις εορτές και έδωσε οδηγίες εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας του Πάσχα και της Διακαινησίμου .

 

Κάθε Κυριακή απόγευμα μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό στο Σιδηρόκαστρο και την Ηράκλεια συνεχίστηκαν οι επικοδομητικές ομιλίες των Ιεροκηρύκων π. Διονυσίου και Ιωάννου οι οποίοι και ετέλεσαν σε πολλές ενορίες και Ι.Μονές τη Θεία Λειτουργία ως και τους Χαιρετισμούς και εξομολόγησαν πλήθος Χριστιανών μας μαζύ με τους υπόλοιπους εντεταλμένους Πνευματικούς.

 

Η εορτή της 25ης Μαρτίου εορτάσθει καταλλήλως και εκκλησιαστικά αλλά και με εθνικές εορτές με πρώτη εκείνη των παιδιών των ΧΜΟ μας.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι ενορίες μας και οι μικρές και οι μεγαλύτερες είχαν την ευκαιρία περισσότερης πνευματικής προσέγγισης η οποία θα συνεχισθεί και κατά τη περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδος και της Διακαινησίμου με τις τοπικές εορτές και τις ωραίες παραδόσεις των ημερών που με ευλάβεια τηρούνται σ’ όλες τις ενορίες μας και εμπλουτίζονται με την ενεργητικότητα και τις πρωτοβουλίες των καλών κληρικών μας.

Πηγή: Romfea.gr



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *