Θα συνεχιστεί η ταλαιπωρία των οδηγών στο οδικό δίκτυο Στρυμονοχώρι – Σέρρες

Ελάχιστες είναι οι πιστώσεις απο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών, ενω οι αρμοδιότητες των υπηρεσιών παραμένουν μπλεγμένες.

 

Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Σερρών για ουσιαστικές παρεμβάσεις  στο 900 χιλιομέτρων οδικό δίκτυο απαιτούνται 42 εκατομμύρια ευρώ, έτσι οι Υπηρεσίες θα προχωρήσουν σε παρεμβάσεις συντήρησης, χωρίς βεβαίως να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Για το 2015 προβλέπεται η διάθεση 3,5 εκατομμυρίων ευρώ για έργα συντήρησης σε όλο το οδικό δίκτυο της Π.Ε. Σερρών.

Απο την άλλη φαίνεται πως το μπέρδεμα στο οδικό δίκτυο με τις υπηρεσίες συνεχίζεται. Ενώ το στρογγυλό στην είσοδο του Σιδηροκάστρου , ανήκει στην Εγνατία Οδό ΑΕ, ο δρόμος αμέσως μετά έως την Αμπέλα και πριν απο αυτό έως το Στρυμονοχώρι  ανήκει στην Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Ωστόσο η αερογέφυρα της Θερμοπηγής ανήκει στην Εγνατία Οδό ΑΕ.  Επίσης και  το τμήμα του δρόμου Αμπέλα – Σέρρες ανήκει στην Εγνατία Οδό. Άντε να βγάλεις άκρη !

Όσον αφορά τα έργα στο οδικό δίκτυο και σύμφωνα με τις υπηρεσίες :

Στο τμήμα του δρόμου Σιδηρόκαστρο – Αμπέλα, που βρίσκεται σε άθλια κατάσταση,  η ταλαιπωρία των οδηγών θα συνεχιστεί για αρκετούς μήνες ακόμη , καθώς προβλέπεται μια δημοπρασία για έργα συντήρησης το Φθινόπωρο.

Για το τμήμα του δρόμου απο Αμπέλα έως και Σέρρες, που επίσης η κατάσταση είναι απαράδεκτη,  δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη χρηματοδότησης.

 

Αυτό το διάστημα τρέχουν τρεις εργολαβίες έργων συντήρησης , στο δρόμο Ν. Πετριτσίου – Καστανούσας, που έχει τα χάλια του, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, η δεύτερη στο δρόμο Σέρρες – Δράμα 600.000 ευρώ και μια τρίτη για σημάνσεις στους δρόμους προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.   

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *