“Κατσαντώνειο” το Εθνικό Στάδιο

Σε ” Κατσαντώνειο”  θα μετονομαστεί  το Εθνικό Στάδιο Σιδηροκάστρου, μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σιντικής, την οποία έλαβε πριν απο λίγη ώρα κατά την συνεδρίαση του.

 

Η μετονομασία γίνεται προς τιμήν του αείμνηστου Γιάννη Κατσαντώνη, γνωστού στους Σιδηροκαστρινούς ως ” Γιαννάκος” για την προσφορά του στην τοπική κοινωνία και μετά απο πρόταση του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης. Στο κοινωνικό και αθλητικό του έργο αναφέρθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιώργος Παρίσης, κάνοντας έκκληση να ψηφιστεί ομόφωνα η μετονομασία του Εθνικού Σταδίου σε ” Κατσαντώνειο”.

 

 

Ο « Γιαννάκος» υπήρξε κατά Γενικήν Ομολογία, ένας άνθρωπος Σπάνιος ! Που η αποδημία του έκανε ακόμα πιο ευκρινή την εικόνα του , που ίσως η τριβή της καθημερινότητας δεν αφήνει μερικές φορές να είναι τόσο Διακριτή σε όλους. 

 

Ναι ο Γιαννάκος ήταν μια ξεχωριστή Προσωπικότητα που τη χαρακτήριζε η Ψυχή με ο,τι αυτό συνεπάγεται.  Λεβεντιά , αποφασιστικότητα, «καθαρή» Αγωνιστικότητα , υψηλό Φρόνημα , αγάπη και Ανιδιοτελής προσφορά στον Συνάνθρωπο, Αλήθεια και Παρρησία.

 

Ενας αληθινός Ευπατρίδης, σταθερά προσηλωμένος σε αξίες και ιδανικά με προεξάρχουσα την Πίστη εις τον Θεόκαι την Αγάπη προς την Πατρίδα. 

 

Χωρίς να διαθέτει Πτυχία ή Διδακτορικές Περγαμηνές παρείχε έργο υψηλής Παιδείας στους νέους που οι γονείς του εμπιστεύονταν τη διάπλαση τους , στον προσκοπισμό και στον αθλητισμό, απομακρύνοντας τα από άλλες όχι σωστές δραστηριότητες. Και αυτό το πετύχαινε με το φυσικό χάρισμα της επικοινωνίας που διέθετε και έναν πάντοτε νεανικό ενθουσιασμό. Κυρίως όμως με το παράδειγμα της ίδιας του της ζωής και της συνέπειας του στις αρχές του μέχρι τέλους.

 

Του οφείλουμε όλοι Πολλά για όσα προς οποιονδήποτε και οπουδήποτε προσέφερε.

 

Και ενας ελάχιστος Φόρος τιμής και ίσως είναι και η Δικαίωση του, είναι η πρόταση που υπέβαλε ο Σύλλογος μας προς το Δήμο Σιντικής για τη μετονομασία του Γηπέδου Ποδοσφαίρου Σιδηροκάστρου σε « Κατσαντώνειο». Αίτημα που ελπίζουμε ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης. 

 

 

Απο τον επικήδειο για τον Γιαννάκο απο την πρόεδρο του Συλλόγου Σιδηροκαστρινών Θεσσαλονίκης κυρία Βασιλική Σπάση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *