ΚοινΣΕπ Άγκιστρο Δράση : Εγκρίθηκε το σχέδιο για την Δημιουργία Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών


️Μεγάλη στιγμή για την Άγκιστρο Δράση και την πολυετή προσπάθειά μας για ανάδειξη και προώθηση του ιστορικού τουρισμού στην περιοχή μας.

◾️Σήμερα λάβαμε και επίσημα από την ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. την επιστολή έγκρισης του σχεδίου που καταθέσαμε στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος LEADER / CLLD (ιδιωτικά έργα Μέτρο 19.2 του ΠΑΑ) και αφορά τη δημιουργία και λειτουργία ενός Κέντρου Πληροφόρησης Επισκεπτών για την ιστορία των οχυρών του Μπέλλες κατά τον Β΄ Π.Π. (Mνήμη Μπέλλες 1941/Βelles 1941 Memorial).

◾️Το Κέντρο θα λειτουργήσει στο παλαιό κτίριο των Προσκόπων στο Ν.Πετρίτσι, το οποίο θα ανακαινιστεί εκ βάθρων και θα εξοπλιστεί κατάλληλα. Θα περιλαμβάνει μια εκθεσιακό και ενημερωτικό χώρο καθώς και μια αίθουσα προβολής και VR όπου οι επισκέπτες με τη χρήση νέας τεχνολογίας θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγούνται σε ένα οχυρό της «Γραμμής Μεταξά» κατά τον Β΄ Π.Π.

◾️Ως Άγκιστρο Δράση είμαστε απόλυτα χαρούμενοι για το αποτέλεσμα, μια και οι κόποι και η προσπάθεια ετών αρχίζει να έχει αποτέλεσμα. Το Belles Memorial 1941 είναι μόνο η αρχή, για όλα όσα σχεδιάζονται ως συνέχειά του με στόχο η περιοχή μας να καταστεί σημείο αναφοράς στον ιστορικό τουρισμό – τουρισμό μνήμης στην Ελλάδα.

◾️Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους της ΑΝΕΣΕΡ Α.Ε. καθώς και τους συνεργάτες του οικονομοτεχνικού γραφείου Κωνσταντίνου Βέρρου για τη συνεργασία και την υποστήριξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *