Κυριακή προ των Φώτων στην Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Στην ενορία του χαρωπού Σιδηροκάστρου μεγάλη κωμόπολη της περιοχής με τους περισσότερους απόδημους κυρίως στη Γερμανία, βρέθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Μακάριος την Κυριακή 3 Ιανουαρίου…

 

 


Παρά την πυκνή χιονόπτωση και τη δυσκολία στη μετακίνηση, η Εκκλησία γέμισε με πλήθος κατοίκων, άνδρες και γυναίκες που παρηκολούθησαν την Θ. Λειτουργία πουετελέσθη από τον Μητροπολίτη με Ιερείς και διακόνους.

 

Ομίλησε επίκαιρα για την επικείμενη εορτή των Θεοφανείων και την μεγάλη μορφή του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

 

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος παρεκάθησε σε δεξίωση με τους Ιερείς και την Εκκλησιαστική επιτροπή στη μεγάλη αίθουσα του Ιερού Ναού η οποία οικοδομήθηκε με την ευλογία του και είναι από τις καλύτερες και ωραιότερες ολόκληρης της περιοχής και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ενορία και έδωσε λύσεις και οδηγίες.

 

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο μανδρί κατοίκων της περιοχής και καλού φίλου όπου ευλόγησε τα 200 και πλέον νέα αρνιά που εγεννήθησαν τις ημέρες αυτές.

 

Ευλόγησε τέλος την Τράπεζα στην οποία παρεκάθησαν πλέον των 30 συγγενικών ατόμων οι οποίοι εβοήθησαν στο σφάξιμο του γουρουνιού σ’ ένα ειδυλλιακό κατάλευκο τοπίο από το πυκνό χιόνι που έπεφτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

Πηγή: Romfea.gr

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Με λαμπρότητα ετελέσθησαν τα Θεοφάνεια στο ακριτικό Σιδηρόκαστρο…

Το πρωί τελέστηκε  η Θεία  Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Περιφερείας και στη συνέχεια οι Ιερείς πραγματοποίησαν την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού κατά τα τοπικά έθιμα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, τέλεσε το Μ. Αγιασμό και στη συνέχεια με πομπή και πλήθος κόσμου κατευθύνθηκε  στη Γέφυρα του ποταμού Κρουσοβίτη ο οποίος διέρχεται μέσα από τη πόλη όπου και ευλόγησε τα νερά με τη ρίψη του Σταυρού. Την ώρα που ο σεβασμιώτατος πετούσε τον σταυρό στα παγωμένα νερά του Κρουσοβίτη , αρκετοί τολμηροί βούτηξαν να τον πιάσουν. Τον Σταυρό έπιασε η 15χρονη Μαρία Λουκέρη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Λιμανάκι του Λιθοτόπου της Λίμνης Κερκίνης όπου και εκεί ευλόγησε τα νερά και με νέους οι οποίοι αψήφησαν το κρύο και έπεσαν στη Λίμνη.

 

Τέλος ο Σεβασμιώτατος μετέβη στη κωμόπολη της Κερκίνης όπου παρουσία των αρχών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής έριξε το Σταυρό και ευλόγησε τα νερά.

 

 

 

 

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mία 13χρονη μαθήτρια έπιασε ως μια άλλη σύγχρονη Μανταλένα σήμερα, τον Σταυρό στο Σιδηρόκαστρο.
Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που η Μαρία Λουκάρη  βούτηξε στα παγωμένα νερά και στάθηκε τυχερή (ΦΩΤΟ).

Τον αγιασμό των υδάτων παρακολούθησαν εκατοντάδες Σιδηροκαστρινοί που αψήφισαν το τσουχτερό κρύο 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *