Λεωνίδας Κασάπης: Δημοψήφισμα για τα λουτρά και πολυμετοχική εταιρεία !

Έχει δικαίωμα ένα Δημοτικό Συμβούλιο, λίγους μήνες πριν τις εκλογές να λάβει πολύ σοβαρές αποφάσεις για την τοπική κοινωνία, όπως τα λουτρά Σιδηροκάστρου; Μπορούν κάποια άτομα πίσω απο κλειστές πόρτες να λάβουν αποφάσεις για την εκμίσθωση ή όχι των λουτρών ; Νομίζω πως όχι !

 

Η τοπική κοινωνία έχει δικαίωμα να πάρει αυτή τις αποφάσεις, όπως στην αρχαιότητα η Εκκλησία του Δήμου, για ένα τέτοιο μεγάλο θέμα που θα επηρεάσει με τον άλφα ή βήτα τρόπο την ζωή της. Πιστεύω οτι θα πρέπει να διεξαχθεί  δημοψήφισμα για την εκμίσθωση ή όχι των λουτρών Σιδηροκάστρου. Δημοψηφίσματα γίνονται συχνά στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης για μικρά ή μεγάλα ζητήματα. Είναι θέμα Δημοκρατίας !

Νομίζω πως θα πρέπει να εξεταστεί , σε περίπτωση που εκμισθωθούν τα λουτρά, το μοντέλο δημιουργίας πολυμετοχικής εταιρείας. Με όρους και προϋποθέσεις να συμμετέχει όποιος πολίτης επιθυμεί. Σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οπως και στην Ελλάδα, υπάρχουν πολυμετοχικές εταιρείες τέτοιου είδους. Το μοντέλο είναι αρκετά διαδεδομένο. Μια τέτοια  εταιρεία βρίσκεται  στην Αυστρία- είναι μια απο τις μεγαλύτερες λουτροπόλεις της Ευρώπης σήμερα  –  και μάλιστα πριν απο αρκετά χρόνια την επισκέφτηκαν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Σιδηροκάστρου, με εκδρομή που οργάνωσε η ΑΝΕΣΕΡ. Γιατί να μην ακολουθήσουμε το παράδειγμα τους ; Να  πάρουμε την τεχνογνωσία τους για την λειτουργία μιας ανάλογης εταιρείας στο Σιδηρόκαστρο για τα λουτρά. Ας αναλάβουν πρωτοβουλίες οι πολίτες ! 

Λεωνίδας Κασάπης

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *