Με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας και κατάσβεσης εναερίων μέσων από την Αερολέσχη Σερρών

Πραγματοποιήθηκε από την Αερολέσχη Σερρών με επιτυχία η άσκηση ετοιμότητας και κατάσβεσης εναερίων μέσων το Σάββατο 2 Νοεμβρίου,στις 16.00 σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών και το ΕΚΑΒ.

Ταυτόχρονα ο επιβάτης του αεροσκάφους που τραυματίστηκε κατά την προσγείωση δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ

 

Ταυτόχρονα ο επιβάτης του αεροσκάφους που τραυματίστηκε κατά την προσγείωση δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ

 

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την προσέγγιση αεροσκάφους για αναγκαστική προσγείωση λόγω απώλειας ριναίου τροχού κατά την απογείωσή του. Η Αερολέσχη ειδοποίησε την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και τέθηκε σε ετοιμότητα για την αναγκαστική προσγείωση. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε, εκκενώθηκε άμεσα και η φωτιά που εκδηλώθηκε κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική και τον πυροσβεστικό εξοπλισμό της Αερολέσχης. Ταυτόχρονα ο επιβάτης του αεροσκάφους που τραυματίστηκε κατά την προσγείωση δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ και διεκομίσθει ταχύτατα με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

 

 

Μετά το πέρας της άσκησης έγινε μια σύντομη εκπαίδευση από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πάνω στο βασικό εξοπλισμό για την κατάσβεση πυρκαγιών ώστε να μπορούν να συνδράμουν εθελοντικά στο έργο της και πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *