Με οικοκολογικού χαρακτήρα εκδήλωση η λήξη της σχολικής χρονιάς στο Δημοτικό Σχολείο Κερκίνης

Mε μια εναλλακτική-οικολογικού χαρακτήρα εκδήλωση, οι εκπαιδευτικοί του Δημ. Σχολείου Κερκίνης αποχαιρετίσαμε την  Παρασκευή 13 Ιουνίου , τους 21 μαθητές της ΣΤ΄ ταξης.

 

Το πρόγραμμα άρχισε στις 10.30 το πρωί με ποδηλασία. Τα παιδιά ξεκίνησαν με τη συνοδεία του δασκάλου της τάξης από το κέντρο του χωριού και αφού διένυσαν μια απόσταση έξι χλμ. σταμάτησαν σε ένα χώρο με πολλά δέντρα δίπλα στη λίμνη όπου και έκαναν τοξοβολία. Στη συνέχεια , στις 13.00, μπήκαν σε κανό (8) και έκαναν κωπηλασία στη λίμνη.

Οι παραπάνω δράσεις έγιναν με την αρωγή το κέντρου οικοτουρισμού «Οικοπεριηγητής», για αυτό και ευχαριστούμε τον ιδιοκτήτη κ. Γιάννη Ρέκλο και τους συνεργάτες του.

Το πρόγραμμα τελείωσε αργά το μεσημέρι , όταν οι μαθητές μας ολοκλήρωσαν το γεύμα με κρεατικά ( και βουβαλίσια), σαλάτες , αναψυκτικά κ.α. από την ψησταριά και τον πάγκο που στήσαμε για τις ανάγκες της εκδήλωσης..

Ευχαριστούμε και τον Σύλλογο Γονέων για την οικονομική βοήθεια που προσέφερε για την αγορά των κρεατικών.

 

Εύχομαι στους μαθητές της ΣΤ ΄τάξης καλή πορεία στο Γυμνάσιο, στη ζωή τους γενικότερα.

Τους άξιζε πιστεύω μια καλή αποχαιρετιστήρια εκδήλωση, γιατί τη διάρκεια των τριών χρόνων που εργάζομαι στο σχολείο της Κερκίνης ήταν στυλοβάτες σε πολλές εκδηλώσεις και εξωδιδακτικού χαρακτήρα δραστηριότητες που είχαν ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας ( μαθητές-δάσκαλοι-γονείς ) απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα και στην προώθηση καλών πρακτικών για θέματα , όπως:

-Αντιμετώπιση-εξάλειψη της ενδοσχολικής βίας.

-Αύξηση της χρήσης του εξωσχολικού βιβλίου.

-Βοήθεια συνανθρώπων που βρέθηκαν σε δυσμενή οικονομική θέση. Συμμετοχή σε εράνους-Συγκέντρωση ρούχων-βιβλίων-παιχνιδιών για το κέντρο προστασίας ανηλίκων Σερρών.

-Αύξηση του πράσινου εντός και εκτός του σχολικού χώρου-Δεντροφυτεύσεις.

-Οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Ανακύκλωση μπαταριών, λαμπτήρων, ηλεκτρικών συσκευών, τηγανέλαιου και κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων..

-Προστασία των αδέσποτών ζώων.

-Προστασία της λίμνης Κερκίνης. Δράσεις καθαρισμού, σε συνεργασία με Οικολογικές Οργανώσεις.

-Πολιτική προστασία. Συμμετοχή σε ασκήσεις προστασίας από σεισμούς κ.α.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *