Νέα απο την Μητρόπολη Σιδηροκάστρου

Απο την Ιερά Μητρόπολη Σιδηροκάστρου ανακοινώνεται ότι την  Δευτέρα 20 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Mε την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία, του οποίου η μνήμη πανηγυρικά τιμάται στον ως άνω Ναό από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σιδηροκάστρου κ. Μακάριο χάριν των Κύκλων Μελέτης της  Αγίας Γραφής . Η Θεία Λειτουργία τελείται για όλες τις κυρίες που συμμετέχουν στους Κύκλους, μια που η λειτουργία τους αρχίζει από την Δευτέρα 27 Οκτωβρίου , για πνευματική ενίσχυση και βοήθεια .

            Η Ιερά Μητρόπολη προσκαλεί όλες τις Κυρίες και ιδίως τις νεώτερες να συμμετέχουν σ’ αυτή τη πνευματική ευκαιρία της Εκκλησίας μας η οποία πολλά οφέλη έχει να δώσει. Να σημειωθεί ότι στο Σιδηρόκαστρο λειτουργούν 4 Κύκλοι Μελέτης Αγ. Γραφής και σ’ όλα τα χωριά και τις ενορίες μας, ανά ένας μια φορά την εβδομάδα κατά το πρόγραμμα κάθε ενορίας.

                        Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό Γυμναστήριο του Σιδηροκάστρου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση- ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για το μεγάλο και ακανθώδες πρόβλημα της εξόρυξης χρυσού. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Δήμος Σιδηροκάστρου και η πρωτοβουλία των « Ενεργών Πολιτών» Ν. Σερρών.

            Η ενημέρωση αφορά τα νέα δεδομένα που προέκυψαν στο όλο πρόβλημα και την ευαισθητοποίηση όλων για την αντιμετώπισή του.

            Η τοπική Εκκλησία συμπαρίσταται στον αγώνα των νέων ανθρώπων που αγωνίζονται να μη καταστραφεί ο τόπος μας κα συστήνει παρακαλώντας όλους να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και με ειρηνικό αλλά δυναμικό τρόπο να διεκδικούμε τα δίκαιά μας , από τις επιπτώσεις στο περιβάλλον στην κοινωνία και την υγιεία.

 

 

                                                            ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *