Νέα επίθεση Πασχαλίδη κατά Κελεσίδη

Σε νέα επίθεση κατά του νομικού συμβούλου του Δήμου Σιντικής κ. Χρήστου  Κελεσίδη πέρασε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος κ. Θόδωρος Πασχαλίδης, κατά την χθεσινή (4/6) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου .

 

Ο κ. Πασχαλίδης αποκάλυψε ότι σε πολλές περιπτώσεις αγωγών κατά του δήμου , δικηγόρος του αντίδικου είναι η σύζυγος του κ. Κελεσίδη , Ζαφειρώ.
Όπως κατήγγειλε  ο κ. Πασχαλίδης « Δικηγόρος σε πολλές περιπτώσεις του αντίδικου σε αγωγές κατά του Δήμου είναι η σύζυγος του νομικού συμβούλου Χρήστου Κελεσίδη , Ζαφειρώ. Υπάρχει περίπτωση να κερδίσει αγωγή ο Δήμος ; Βεβαίως αυτό είναι νόμιμο , αλλά είναι και ηθικό ;» και απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο κ. Απόστολο Καρύδα είπε : « Κύριε Δήμαρχε με την λειτουργία  σας απογοητεύσατε πολλούς φίλους σας. Η τακτική που ακολουθείτε σας κάνει ζημιά προσωπικά , αλλά και στον δήμο.  Ήδη έχετε χάσει πολλούς φίλους σας . Δυστυχώς ο δήμος έχει καταντήσει οικογενειακή επιχείρηση του νομικού συμβούλου και αυτό είναι λυπηρό. Εμείς φταίμε που έρχονται σωρηδόν οι αγωγές κατά του Δήμου, διότι η υπόθεση Λιανάκη άνοιξε την όρεξη σε πολλούς και πηγαίνουν στα δικαστήρια με αγωγές κατά του Δήμου για να πάρουν τα χρήματα τους . Έτσι όπως πάνε τα πράγματα σε λίγο δεν θα μπορεί να λειτουργήσει ο Δήμος ».  

Ο δημοτικός σύμβουλος  αποκάλυψε πως υπάρχει  περίπτωση ανθρώπου που ενώ διεκδικεί από τον Δήμο  40.000 ευρώ για εργασίες που έκανε , την ίδια ώρα εμφανίζονταν ως άνεργος στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ. Ζήτησε την διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Ο δήμαρχος

 

Εμφανώς αιφνιδιασμένος ο δήμαρχος από την τοποθέτηση του κ. Πασχαλίδη επιχείρησε να στήριξη το νομικό σύμβουλο , λέγοντας πως δεν ξέρει ποιοι είναι δικηγόροι των αντιδίκων , αλλά ο καθένας έχει το δικαίωμα να πάρει όποιο δικηγόρο θέλει  σε μια δικαστική υπόθεση , ενώ για τις αγωγές σημείωσε πως ξεκίνησαν πολύ πριν από την υπόθεση Λιανάκη.


Ενημέρωση για τις δικαστικές υποθέσεις και το εάν και ποιες αγωγές κερδήθηκαν από τον Δήμο ζήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριοι Τσίντσιος και Σιδερόπουλος.  Ο τελευταίος επεσήμανε πως παρατύπως η ειδική συνεργάτης του δημάρχου και νομικός κυρία Δέσποινα Αναστασιάδου εκπροσωπεί τον δήμο στις δίκες. « Δεν δικαιούται , δεν είναι ηθικό και δεοντολογικό»είπε.


Ο κ. Καρύδας  τόνισε πως η νομική υπηρεσία έχει ένα τεράστιο όγκο δουλειάς , με πάνω από 180 υποθέσεις να βρίσκονται στα δικαστήρια ή να έχουν εκδικαστεί και έρχονται και πολλές άλλες.


Στο πλευρό του νομικού συμβούλου και ο κ. Νίκος Ιντζές ο οποίος αντέκρουσε τις καταγγελίες του κ. Πασχαλίδη αναρωτήθηκε  πως  επειδή ο κ. Καλεσίδης είναι σύμβουλος  στον Δήμο από το 1982 ή σύζυγος του δεν θα έπρεπε να αναλάβει καμία δικαστική υπόθεση αγωγής κατά του Δήμου. Για τις αγωγές σημείωσε πως οι εργολάβοι δεν περίμεναν την υπόθεση Λιανάκη για να προσφύγουν στην δικαιοσύνη προκειμένου να πάρουν τα χρήματα τους.  

Η συζήτηση ξεκίνησε με την γνωστοποίηση τεσσάρων δικαστικών αποφάσεων , που υποχρεώνουν τον δήμο να καταβάλει στους ενάγοντες  συνολικά το ποσό τον 53.000 ευρώ, χωρίς τα δικαστικά έξοδα και τους τόκους . Η μια εκ των αποφάσεων είναι τελεσίδικη.

 

Να ασκηθούν εφέσεις  στις  τρεις  αποφάσεις και να καταβληθούν οι οφειλές στην υπόθεση που τελεσιδίκισε , πρότεινε ο κ. Σάκης Αλεξίου. Πρόταση ποτ ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *