Ορκίστηκε Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ο Λεονταρίδης

Ορκίστηκαν ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, οι Θεόφιλος Λεονταρίδης ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Νίκος Ταγαράς ως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος…

 

Στην τελετή ορκωμοσίας, στο Προεδρικό Μέγαρο, χοροστάτησε ο επίσκοπος Γαβριήλ.

Υπνεθυμίζεται ότι οι Λεονταρίδης και Ταγαράς αντικαθιστούν τους Μάξιμο Χαρακόπουλο και Σταύρο Καλαφάτη αντίστοιχα που παραιτήθηκαν, o μεν Χαρακόπουλος λόγω των ρυθμίσεων για το γάλα που συμφωνήθηκαν με την τρόικα, ο δε Καλαφάτης επειδή είναι υποψήφιος για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Ποιοι είναι οι νέοι αναπληρωτές υπουργοί

 

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ Νικόλαος Ταγαράς, διατέλεσε νομάρχης Κορινθίας από το 2002 έως το 2010. Παράλληλα, άσκησε τα καθήκοντά του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πελοπόννησος ΑΕ, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τακτικό μέλος της ΕΝΑΕ στις επιτροπές Μεταφορών και Δημοσίων Σχέσεων, εκπρόσωπος της ΕΝΑΕ στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας και στην Εθνική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας. Επίσης, διατέλεσε πρόεδρος στο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, στο Κέντρο Νέων και στο Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κορινθίας.

 

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, ο Νικόλαος Ταγαράς γεννήθηκε στο Χιλιομόδι 1956. Τελείωσε το δημοτικό και τις τρεις τάξεις του εξατάξιου τότε γυμνασίου και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πρακτικό Γυμνάσιο Κορίνθου, απ’ ότου αποφοίτησε με άριστα. Την ίδια χρονιά πέτυχε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ από την οποία και αποφοίτησε τον Ιούλιο του 1979. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής του τιμήθηκε επανειλημμένα με υποτροφία από το Ιδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

 

Το ίδιο έτος κατετάγη στην Πολεμική Αεροπορία για τη στρατιωτική του θητεία και απολύθηκε το 1981 με τον βαθμό του έφεδρου ανθυποσμηναγού. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα και μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας. Από τότε ασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας, μελετητής και επιβλέπων μηχανικός σε πολλά έργα.

 

Υπηρέτησε για χρόνια στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, οκτώ χρόνια ως πρόεδρος της Κοινότητος Χιλιομοδίου (την περίοδο 1987- 1994) και τέσσερα χρόνια ως δήμαρχος Τενέας (1999- 2002).

 

Τέλος, υπήρξε για τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας (1999- 2002), πρόεδρος του Κέντρου Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Πελοποννήσου, αντιπρόεδρος των ΤΕΔΚ Πελοποννήσου, εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος στον νομό Κορινθίας και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών.

 

Ο Νικόλαος Ταγαράς είναι παντρεμένος και έχει δύο τέκνα, οι οποίοι εργάζονται ως αρχιτέκτονας και πολιτικός μηχανικός αντίστοιχα.

 

Από την άλλη ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κατάγεται, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από αγροτική οικογένεια.

 

Γγεννήθηκε στα Κάτω Πορόια του νομού Σερρών και είναι πτυχιούχος της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και επαγγελματικά ως πολιτικός μηχανικός δραστηριοποιήθηκε στην ακριτική περιοχή της Σιντικής του νομού Σερρών.

Από το 1990 ως το 1996 υπηρέτησε ως πρόεδρος της κοινότητας Κ. Ποροΐων, ενώ παράλληλα υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών, αναλαμβάνοντας τομείς για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρώτη φορά εκλέχτηκε βουλευτής του νομού Σερρών το 1996 και έκτοτε επανεκλέγεται συνεχώς. Στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2000 και του 2009 έρχεται πρώτος στις προτιμήσεις του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας. Μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου του 2012

συμμετέχει στις επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου,

Οικονομικών Υποθέσεων και στην ειδική επιτροπή Απόδημου Ελληνισμού της Βουλής.

 

 

πηγή: tanea.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *