Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μωυσιάδης στον Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για το θέμα της ψηφιακής εκπομπής στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μενέλαο Δασκαλάκη είχε την Τρίτη 2.12.2014 στην Αθήνα ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

 

 

Ο Γιάννης Μωυσιάδης έθεσε δια ζώσης στον Γ.Γ. του αρμόδιου Υπουργείου το αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών να υπαχθεί ψηφιακά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και ανήκει διοικητικά και να μην βρίσκεται πλέον ενταγμένη στην ευρύτερη περιοχή εξυπηρέτησης της Ανατολικής Μακεδονίας–Θράκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια του σχετικού αιτήματος που είχε υποβληθεί εγγράφως από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για το συγκεκριμένο θέμα.

 

«Θεωρούμε μείζονος σημασίας τη δυνατότητα όλων των πολιτών να ενημερώνονται για τα θέματα που αφορούν στην διοικητική περιφέρεια στην οποία υπάγονται. Αίτημά μας είναι να εξετάσετε το θέμα,  προβαίνοντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε οι κάτοικοι των Σερρών να έχουν πρόσβαση στην ενημέρωση για ζητήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Όλοι οι Σερραίοι πρέπει και έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τους τηλεοπτικούς σταθμούς της διοικητικής τους περιφέρειας, αλλά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί των Σερρών να μπορούν να εκπέμπουν στην Κεντρική Μακεδονία» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών.

 

 Από την πλευρά του ο Γ.Γ. Μενέλαος Δασκαλάκης χαρακτήρισε λογικό το αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και δήλωσε θετικός ως προς την ικανοποίησή του. Τόνισε ωστόσο πως αυτό θα εξεταστεί με το νέο έτος και αφού ολοκληρωθεί σε όλη τη χώρα η ψηφιακή εκπομπή.

 

«Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη φάση ολοκλήρωσης της πρόσβασης όλων των Ελλήνων στην ψηφιακή εποχή. Μόλις το ψηφιακό σήμα καλύψει όλη την Ελλάδα, θα εξετάσουμε  όλες τις διορθώσεις που πρέπει να γίνουν και σ’ αυτό το πλαίσιο θα ικανοποιήσουμε το αίτημά σας» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας.

 

            Επιπλέον τόνισε πως ένας επιπρόσθετος λόγος που απαιτείται αναμονή ως το νέο έτος, είναι προκειμένου το Υπουργείο να ολοκληρώσει τις συζητήσεις του με τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ώστε να επιλυθούν κάποια ζητήματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την ψηφιακή εκπομπή και τα οποία βάζουν «φρένο» στις όποιες επιδιωκόμενες αλλαγές και διορθώσεις στον ψηφιακό τηλεοπτικό χάρτη όσον αφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *