Ο Δήμαρχος Σιντικής Φ.Δομουχτσίδης στο Σαντάνσκι σε ημερίδα ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Στο Σαντάνσκι της Βουλγαρίας πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου ημερίδα με θέμα  «Διασυνοριακές Συνεργασίες κι Ευρωπαϊκά Προγράμματα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

που διοργανώθηκε από την Εθνική Ένωση Δημοτικών Υπαλλήλων της Βουλγαρίας και το Ίδρυμα Hanns Seidel, με κεντρικούς εισηγητές τον κ. Βαλεντίν Λαζάροφ, Πρόεδρο της Ένωσης και τον κ. Bogdan Mirchev, επικεφαλής του Ιδρύματος Hanns & Seidel στη Βουλγαρία.

 

Το δήμο Σιντικής εκπροσώπησε ο δήμαρχος κ. Φώτης Δομουχτσίδης καθώς και οι αντιδήμαρχοι κύριοι Εμμανουήλ Δεβετζής, Παύλος Κορωνίδης, Ευστάθιος Ζαπρίδης και  Αθανάσιος Μελαδίνης. Από βουλγαρικής πλευράς, εκπροσωπήθηκαν οι δήμοι Μπλαγκοέβγραντ, Σαντάνσκι, Ράζλογκ, Πετρίτσι και Μπάνσκο από τους ίδιους τους δημάρχους.

 

Στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος κ. Βαλεντίν Λαζάροφ εξέφρασε την πρόθεση της βουλγαρικής τοπικής αυτοδιοίκησης για μια μελλοντική διασυνοριακή συνεργασία με δήμους της Ελλάδας σε οικονομικό, πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο. Ο δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης απαντώντας στο χαιρετισμό και υπογραμμίζοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές του δήμου, τόνισε ότι η διασυνοριακή συνεργασία σε επίπεδο δήμων τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Βουλγαρία προωθεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε χώρας και συμβάλλει στην καλή γειτονία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντική αδελφοποίηση  των δύο χωρών.

 

 

 

Επίσης, στην ημερίδα παρέστησαν η κα Δέσποινα Τριακοσάρη, πρόεδρος της ΣΕΓΕ, η οποία τόνισε τη συμβολή της γυναικείας επιχειρηματικότητας στα πλαίσια μιας βαλκανικής συμμαχίας (Balkan coalition) και ο κ. Σπυρίδων Στεκούλης αντιπρόσωπος της αναπτυξιακής εταιρείας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., ο οποίος με τη σειρά του παρουσίασε το έργο του για τεχνική υποστήριξη σε Δήμους και στη Δημόσια Διοίκηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *