Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ


Ο δήμαρχος Σιντικής κ.Γεώργιος Τάτσιος αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει τα Λουτρά Σιδηροκάστρου από την ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής ανέλαβε να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες για την εκ νέου ΝΟΜΙΜΗ και ΑΣΦΑΛΗ λειτουργία τους!

Την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την υφυπουργό Τουρισμού κ.Έλενα Ράπτη όπου τονίστηκε η αναγκαιότητα για την άμεση επαναλειτουργία της εν λόγω Μονάδας Ιαματικής Θεραπείας. Η ανταπόκριση της υφυπουργού ήταν ΑΜΕΣΗ. Προκάλεσε σύσκεψη με την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ) κ. Αλεξάνδρα Παπαλιάκου, η οποία επικρότησε την απόφαση του ΔΣ της ΣΙΝΤΙΚΗΣ ΔΑΕ να ανασταλεί η λειτουργία των Λουτρών, καθώς όπως εμφατικά επεσήμανε λειτουργούσαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφού η Μονάδα είχε απολέσει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας! Ζητήθηκαν εξηγήσεις σχετικά με τις παραλείψεις στην εως τώρα λειτουργία των Λουτρών που επισύρουν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες! Οι παράγοντες του Υπουργείου Τουρισμού εξήραν τα αντανακλαστικά της νέας Δημοτικής Αρχής για εναρμόνιση με την κείμενη Νομοθεσία και αξιολογώντας θετικά την σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένη κρίση δρομολογήθηκαν οι ενέργειες για την έκδοση ΝΕΟΥ Ειδικού Σήματος Λειτουργίας.

Με αφορμή την έκτακτη συνάντηση με την κ.Έλενα Ράπτη δεν χάθηκε η ευκαιρία να γίνει λεπτομερής παρουσίαση των δυνατοτήτων και τον σχεδιασμό της νέας Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Σιντικής. Η υφυπουργός εντυπωσιάστηκε τόσο με την έμφαση η οποία δίνεται πλέον στην ανάπτυξη του Τουρισμού στην Σιντική όσο και με τις δράσεις που προγραμματίζονται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Δρομολογήθηκε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού για την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων.

Σιδηρόκαστρο 6 Φεβρουαρίου 2024

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *