Ο Νίκος Δεμερτζής υποψήφιος δήμαρχος Σιντικής

Την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Σιντικής ανακοίνωσε ο κ. Νίκος Δεμερτζής, ενώ γνωστοποίησε και το όνομα του συνδυασμού   του που είναι  « Ενωτική Κίνηση Σιντικής» όπως αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση του ο κ. Δεμερτζής   :

 

  Αγαπητές Συνδημότισσες-Αγαπητοί Συνδημότες

      Αγαπητοί  συμπολίτες του Δήμου Σιντικής.

 

      Όπως γνωρίζετε αγωνίστηκα και υπηρέτησα ενεργά, από πολλές θέσεις την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί  πιστεύω πραγματικά στην αναμόρφωσή της, ώστε να  είναι  ικανή να υπηρετεί αποτελεσματικά τον Δημότη. Δεν σταμάτησα να  παρακολουθώ τα δρώμενα στην πολιτική αλλά και την κοινωνική ζωή  της τοπικής κοινωνίας, προσπαθώντας πάντα με τη συνεισφορά μου στην δημιουργία αλλά και την βελτίωση θεσμών και αξιών.

 

      Τα βασικά πιστεύω μου για πολιτικό πολιτισμό, χωρίς κραυγές και αντεγκλήσεις , για διαφάνεια, διαβούλευση και συνεργασία αποτελούν σήμερα όχι απλά άποψη και θέση για το δήμο Σιντικής, αλλά επιτακτική ανάγκη!

 

      Θέλω σε αυτή την πρώτη  επικοινωνία μου μαζί σας, ξεκάθαρα να δηλώσω την υποψηφιότητά μου για τη θέση του Δημάρχου στον  Δήμο Σιντικής και να ευχαριστήσω όλους όσους στηρίζουν την υποψηφιότητα μου και μου αναγνωρίζουν αρχές και αξίες.

 

      Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν πολύ καλά ότι, ποτέ δεν διαχειρίστηκα καταστάσεις.

Αντίθετα, η προσπάθεια μου ήταν πάντοτε, μαζί με τους Συνεργάτες μου, να δημιουργούμε καινοτόμες ιδέες, να αγωνιζόμαστε σταθερά γι΄ αυτές και συνειδητά να υπηρετούμε αλλαγές, προς όφελος των δημοτών.

 

      Διαχρονικά, έχω αποδείξει ότι, το ενδιαφέρον μου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι πρόσκαιρο ή ευκαιριακό, ούτε έχει σχέση με ιδιωτικά η ιδιοτελή συμφέροντα.

 

      Πιστεύω ακράδαντα ότι, πρέπει όλοι μας να υπηρετούμε βασικές αρχές,  όπως  της Διαφάνειας και του Ελέγχου, της Συμμετοχής και της Συνεργασίας, της Διαβούλευσης, της Αποτελεσματικότητας και της Καινοτομίας, που είναι απαίτηση των σύγχρονων Κοινωνιών.

 

      Είμαι σίγουρος ότι, η δύναμη που θα δώσουν οι πολίτες στην πολυσυλλεκτική Συμμαχία δυνάμεων, που εκφράζουμε, χωρίς κομματικές περιχαρακώσεις, αγκυλώσεις και κληρονομημένες προκαταλήψεις, είναι αυτή που θα δημιουργήσει τις σταθερές βάσεις για μια νέα πορεία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

 

      Γι΄ αυτό,  οι συνεργάτες μου κι εγώ  δικαιούμαστε να ισχυριζόμαστε ότι, είμαστε ικανοί να ηγηθούμε:

Μιας κίνησης, ενός κοινωνικού ρεύματος, που μέσα από τον απόλυτο σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε χωριού μας ξεχωριστά, θα κρατήσει αναλλοίωτα τα ιδιοχακτηριστικά τους και θα τα αναπτύξει περαιτέρω, μέσα όμως από ένα πρόγραμμα και ένα γενικώτερο σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής.

Γιατί η ανάπτυξη της περιοχής είναι το ΟΡΑΜΑ μας. Είναι πρωτεύον ζήτημα για μας. Στόχος μας η αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων που έχει η περιοχή μας. Χρέος μας να διαφυλάξουμε και να αναδείξουμε τον ιστορικό και περιβαλλοντικό πλούτο που διαθέτουμε. Είναι απαίτηση όλων όσων ζουν και εργάζονται στη Σιντική. Το οφείλουμε στη νέα γενιά και στο μέλλον του τόπου.

 

 

      Θέλω με την ευκαιρία αυτής της πρώτης μας επικοινωνίας, να ξεκαθαρίσω ορισμένα ζητήματα:

      1. Στη σημερινή εποχή θα πρέπει να επικρατεί ο πολιτικός πολιτισμός και όχι οι κραυγές και αντεγκλήσεις και θα πρέπει να κυριαρχούν οι προτάσεις και η σύνθεση, όχι  το γκρέμισμα, η δημιουργία και όχι η καταστροφολογία.

      2. Δεν επιθυμώ να είμαι πολιτικό πρόσωπο με την κλασική έννοια του όρου.

Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική σαν επάγγελμα και δεν πρόκειται να το επιδιώξω, όπως δεν το έχω κάνει μέχρι σήμερα.

      3. Επιδίωξη μου είναι να παραμείνω ενεργός πολίτης, να στέκομαι ουσιαστικά και πρακτικά δίπλα στο Δημότη και τα προβλήματα του.

      4. Αυτό σηματοδοτούν οι προτάσεις, που κατά καιρούς έχω καταθέσει για δημόσια κρίση και κριτική, καθώς και η θητεία μου από  τις θέσεις που υπηρέτησα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

      Πρόθεση μου είναι να δημιουργήσουμε Μαζί την Σιντική του Μέλλοντος και όχι την ισοπέδωση προσώπων, καταστάσεων και προσπαθειών.

 

      Για ένα Δήμο Σιντικής, που:

Θα θέτει στο κέντρο της πολιτικής του την εξυπηρέτηση των αναγκών του πολίτη, με υπηρεσίες ποιότητας και αξιοποίηση όλων των σύγχρονων μέσων.

 

      Θα δίνει ώθηση στις τοπικές κοινωνίες, έχοντας τη γνώση και την πρακτική δυνατότητα να σχεδιάζει και υλοποιεί την τοπική ανάπτυξη.

 

      Θα συμμετέχει άμεσα στις Ευρωπαϊκές διεργασίες και διεκδικεί απευθείας πόρους και ευκαιρίες.

 

      Θα διευρύνει τη συμμετοχή του πολίτη στις τοπικές αποφάσεις, εμβαθύνοντας τη δημοκρατία, αναδεικνύοντας το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και του εθελοντισμού.

 

      Είμαστε έτοιμοι, με απόλυτο σεβασμό στο θεσμό  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην αξιολόγηση και ευθυκρισία των τοπικών μας κοινωνιών, να αναλάβουμε μια σημαντική πολιτική ευθύνη –  Να οδηγήσουμε Μαζί το Δήμο  ακόμα ψηλότερα, εκεί που του αξίζει.

 

      Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου μας, τους νέους μας, έξω και πάνω από  κομματικές  ταυτότητες, χωρίς αποκλεισμούς, δεσμεύσεις και στείρες προκαταλήψεις, στη βάση μιας ισότιμης συνεργασίας και ανοιχτής συζήτησης να συμμετάσχουν σε αυτήν την προσπάθεια. Την << ΕΝΩΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΣΙΝΤΙΚΗΣ .>>

 

      Για το κοινό μας Όραμα, την Ανάπτυξη των χωριών μας στα πλαίσια του νέου ξεκινήματος του Δήμου, με διαφάνεια, αίσθηση του χρέους, σεβασμό στον πολίτη και το δημόσιο χρήμα, με συλλογικότητα και αλληλεγγύη.

 

Με τιμή

Νίκος Δεμερτζής

 

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Σιντικής 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *