Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου

Το Ιερό Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στο Ακριτοχώρι Σερρών επισκέφθηκε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Θερμή ήταν η υποδοχή που επιφύλαξαν στον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα της χώρας η Ηγουμένη Ιακώβη, η μοναστική αδελφότητα, ο κτήτορας του Ησυχαστηρίου και Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους Αρχιμ. Αλέξιος…
 
Τον Προκόπη Παυλόπουλο συνόδευαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκη οι Αρχηγοί των Τριών Επιτελείων και ο Αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας.

 

Παρόντες στην επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ακόμα ο επιχώριος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος, οι Μητροπολίτες Σερρών Θεολόγος και Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιερόθεος, ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου, η υφυπουργός Βιομηχανίας Θεοδώρα Τζάκρη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκος Μπόλαρης, ο βουλευτής Κώστας Ζουράρις, ο πρώην υπουργός Παιδείας Πέτρος Ευθυμίου, καθώς και πλήθος προσκυνητών.

 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος περιηγήθηκε, από την Ηγουμένη Ιακώβη και τον κτήτορα Αρχιμ. Αλέξιο, στους χώρους του Ησυχαστηρίου και προσκύνησε στο Καθολικό του, που αποτελεί κόσμημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, που κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας αποκλειστικά υλικά και ειδικές τεχνικές που χρησιμοποιούνταν κατά τη βυζαντινή περίοδο.

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θαύμασε την αρχιτεκτονική του κτιριακού συγκροτήματος, αλλά και την περιοχή που χτίστηκε το Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου, στις παρυφές του οροσειράς της Κερκίνης, στην ένδοξη γη της Μακεδονίας, όπου για χρόνους πολλούς, οι Βυζαντινοί και οι ένδοξοι μακεδονομάχοι, αλλά και αργότερα στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι υπερασπιστές των οχυρών της γραμμής Μεταξά έχυσαν το αίμα τους για να την υπερασπίσουν.

 

Ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου Μακάριος υποδέχθηκε με θερμούς λόγους τον Προκόπη Παυλόπουλο εξαίροντας το πολύπλευρο έργο της Ηγουμένης Ιακώβης και της μοναστικής αδελφότητας του Ησυχαστηρίου του Τιμίου Προδρόμου, καθώς και του κτήτορα και Ηγουμένου της Μονής Ξενοφώντος Αρχιμ. Αλεξίου.

 

Η Ηγουμένη Ιακώβη έδωσε ως δώρο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια εικόνα του Χριστού ως ευλογία και πνευματικό στήριγμα στα αυξημένα καθήκοντά του.

 

Φωτορεπορτάζ του Κώστα Τζιβανίδη

 

 

Πηγή: Amen.gr


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *