Ο Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Εξαιρετικά επιτυχημένη ήταν και φέτος η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14/1/2017 σε χορευτικό κέντρο της περιοχής…

 

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου και ο χοροδιδάσκαλος αποφάσισαν να ξεκινήσει πανηγυρικά, με γλέντι και χορό η νέα χορευτική χρονιά του συλλόγου, επιθυμία τους μάλιστα, όπως ανέφεραν και στην πρόσκληση, ήταν να μην λείψει κανείς, υποσχόμενοι στους συμμετέχοντες , μία εκδήλωση γεμάτη μουσική και παράδοση.

 

Κι η επιθυμία τους υλοποιήθηκε στο ακέραιο, αφού οι δεκάδες χορευτές και φίλοι που συμμετείχαν πέρασαν μοναδικά.

Την έναρξη στην βραδιά έκανε η πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου κυρία Σύρμω Χαλίλη, η οποία καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, αναφερόμενη στις δράσεις του Συλλόγου το επόμενο χρονικό διάστημα ανακοίνωσε την συμμετοχή του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου στην εκδήλωση – κοπή της ετήσιας παραδοσιακής Βασιλόπιτας, που διοργανώνει η Πανελλήνια


Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στις 18:00 και ευχήθηκε υγεία, χαρά, αγάπη, τύχη και ευτυχία στους χορευτές του συλλόγου, αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο.

 

Ανάλογες και οι ευχές του κ. Αθανασίου Κασελούρη χοροδιδασκάλου , ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας που ανταποκρίθηκαν και σ΄ αυτό το κάλεσμα του συλλόγου , παροτρύνοντας τους να χορεύουν, γιατί όπως διευκρίνισε ο χορός είναι τρόπος έκφρασης των ανθρωπίνων συναισθημάτων και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Εν συνεχεία ακολούθησε η κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας από το προεδρείο του συλλόγου.

 

Η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα ζεστή αφού ακολούθησε γλέντι με χορούς από όλη την Ελλάδα, Μακεδονία, Αν. Ρωμυλία , Μικρά Ασία, Πόντο, νησιά Αιγαίου, Θράκη, Πελοπόννησο, Ήπειρο και βέβαια Κρήτη . Μέλη και φίλοι του συλλόγου , αφού απόλαυσαν ένα εξαιρετικό μενού, διασκέδασαν και χόρεψαν με την ψυχή τους μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες .

 

 

 

 

Δέσποινα Νικολάκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *